У Черкасах пройшов шкільний чемпіонат з баскетболу
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 21 грудня 2012, 12:14

champbasteandmavpDSC_0651

Традиційний чемпіонат Черкас з баскетболу серед шкіл днями завершився у стінах ЗОШ № 34. Як і очікувалося, переможцем чемпіонату стали учні ЗОШ № 34, більшість гравців якої - вихованці "Черкаських Мавп".

Днями у стінах ЗОШ № 34 завершився шкільний чемпіонат Черкас з баскетболу. Як і передбачалося, чемпіонство оформили фаворити – ЗОШ № 34. Баскетболісти цієї школи не знали гіркоти поразок у чемпіонаті, здобувши всі перемоги. Друге місце посіли гімназисти Першої міської гімназії. Бронзу здобули учні колегіуму «Берегиня».

За крок до п’єдесталу зупинилися школярі ЗОШ № 24, п’яту сходинку посіла ЗОШ № 7, на шосту позицію піднялися учні спеціалізованої школи № 28.

Традиційний шкільний чемпіонат з баскетболу організовував Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Проте цього року вагому підтримку турніру забезпечив БК «Черкаські Мавпи». Відтак, переможці та призери чемпіонату отримали від клубу призи.

Вручити своєрідні винагороди призерам першості до 34-ї школи завітав гравець «Черкаських Мавп» Вінсент Хантер. Американський центровий особисто вручив баскетбольні м’ячі та комплекти баскетбольної форми переможцям та призерам чемпіонату.

«Подібні чемпіонати – це дуже хороша практика для розвитку баскетболу. Адже під час таких змагань учні різних шкіл можуть порівняти свою силу зі своїми однолітками. Я свого часу також брав участь у шкільних чемпіонатах. У шкільні роки був чемпіоном свого міста Літл Рок, що в штаті Арканзас. Пам’ятаю наскільки важливим для мене був цей турнір, я серйозно налаштовувався на матчі. Тому, гадаю, що такі змагання потрібно проводити», – зазначив Вінсент Хантер, гравець «Черкаських Мавп».