Черкасець «запалює» в кадетській збірній України
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 11 грудня 2012, 08:31

sE0PCr4uurg_1354912842

Вихованець черкаського баскетболу Святослав Михайлюк у складі національної дружини взяв участь у товариському турнірі в Білорусі.

16-й Міжнародний турнір пам’яті Володимира Риженкова проходив днями у Мінську. У змаганнях брали участь юнаки та дівчата 1997-го років народження і старші. Компанію кадетським збірним України на турнірі складали збірні Білорусі, Росії, Литви та Грузії.

Матчем проти Грузії збірна України успішно дебютувала у змаганнях. Українська команда переграла грузинів з рахунком 77 : 65. Справжнім лідером кадетської збірної нашої держави став Святослав Михайлюк. 15-річний баскетболіст основної команди та дубля «Черкаських Мавп» став найрезультативнішим гравцем зустрічі, здобувши 33 очка, 6 підбирань, 3 перехоплення та 2 передачі.

У другому матчі збірна України не змогла здолати опір Литви, поступившись з рахунком 63 : 85. Варто зазначити, що в цій грі Михайлюк участі не брав.

А в заключному поєдинку Україна розібралася з господарями турніру, білорусами. Черговий супер-перфоманс влаштував Святослав Михайлюк. Черкаський баскетболіст знову став найкращим у матчі, здобувши 24 очка, 8 підбирань, 5 перехоплень та 4 передачі. Перемога у цьому матчі дозволила збірній України стати другою на турнірі.

Міжнародні турнір є одним із етапів підготовки збірної України до кадетського чемпіонату Європи, який в серпні 2013-го року пройде в Україні.