"Черкаські Мавпи-96" здобули срібло Євроліги!
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 30 жовтня 2012, 10:54

s961DSC03093

З кубком та позитивними емоціями приїхали баскетболісти «Черкаських Мавп-96» з Мінська, де проходив перший тур юнацької Євроліги.

Похмурого та вогкого дня гравці «Черкаських Мавп-96» повернулися додому. Останні три дні черкаські баскетболісти підкорювали столицю Білорусі, де проходив перший тур ЄЮБЛ. У Мінську черкаська команда здобула чотири перемоги з п’яти і в підсумку фінішувала другою. Протягом трьох днів гравці «Мавп-96» демонстрували швидкий та яскравий баскетбол, який не лише позитивно позначився на турнірному становищі команди, а й неабияк потішив місцеву публіку.

9622DSC03069   Матчі за участю «Черкаських Мавп» були видовищними, баскетболісти нашої команди у кожній грі зривали оплески глядачів численними слем-данками. Яскраві та корисні дії черкаської команди не залишилися поза увагою організаторів турніру. Звання MVP першого кола отримав капітан «Черкаських Мавп-96» Вадим Голік. Черкаський баскетболіст продемонстрував себе справжнім вожаком, який був корисним не лише у захисті, а й у нападі. У середньому за 5 матчів Голік здобував 14.8 очок та збирав 6.4 підбирань. Незважаючи на якісну статистику, капітан «Черкаських Мавп-96» у своїй нагороді вбачає заслугу всієї команди.

«У мене дуже позитивні враження від першого туру. Ми добре зіграли, продемонстрували гарну гру. Щодо програшного матчу з «Сабонісом», то, якби ми грали з ними не першу, а останню гру, то неодмінно б перемогли. Перший матч був складним, ми були не зовсім готові, до того ж у нас бракувало часу для відпочинку, тому і програли. Хоча, якщо раніше ми без варіантів програвали «Сабонісу», то зараз ми зрівнялися з ними і побачили, що могли дуже легко в них виграти.

Стосовно MVP – це команда все зробила. Я отримав це звання завдяки якісним діям нашої команди. Партнери довіряли мені, і я намагався цю довіру виправдовувати. У першій грі я не зовсім виправдав їхні надії, проте в наступних матчах я старався реалізовувати всі передачі, які мені віддавали», – зазначив Вадим Голік, капітан «Черкаських Мавп-96».

Своїми враженнями від першого туру поділився і тренер команди Максим Міхельсон:

«Мені сподобався перший тур Євроліги. Всі матчі були дуже цікавими. Для перегляду глядачі могли приходити на будь-який матч і отримувати задоволення від безкомпромісної боротьби суперників. Це пов’язано з тим, що всі команди значно зрівнялися. Найбільше запам’яталася гра з місцевим «Цмокі». Матч з господарями першого туру був дуже складний. Мінська команда значно додала, грати проти них було нелегко. До того ж за них вболівала повна зала батьків та вболівальників. У цій грі було все: і боротьба, і шоу-елементи. Наші баскетболісти грали дуже швидко та видовищно. У кожному матчі наші гравці виконували низку слем-данків, чим прикували до себе велику увагу.

Стосовно матчу з «Сабонісом», то він продемонстрував, що нині ми можемо з ним грати на рівних і мали всі шанси на перемогу. Якщо раніше ми їм програвали очок 20-30, то зараз гра з цією командою проходила очко в очко. Проте у матчах з такими командами потрібно всі 40 хвилин грати на межі можливостей, а ми припустилися кількох провалів, тому і програли. В інших матчах, зокрема в трьох, ми вирішували долю поєдинку задовго до останніх хвилин.

Загалом ми продемонстрували швидку й дорослу гру. У цьому позитивно на команду впливає те, що наші гравці грають у чемпіонаті дублерів, де суперники є старшими за нас. Це позначилося на нашій грі. Ми стали грати швидше, агресивніше, жорсткіше, баскетболісти швидше приймають рішення. Якщо раніше гравці «Сабоніса» завжди були швидшими за нас, то зараз подекуди вони за нами не встигали».