Завтра «Черкаські Мавпи» зіграють проти «Азовмаша». Прев’ю
Написав Стас Лопес   
Середа, 03 жовтня 2012, 09:35

startImage_9_9

4 жовтня, 19.00. ПС «Будівельник»

«Черкаські Мавпи» – «Азовмаш»

Стартові склади (версія «ЧС»): Любічіч, Неруш, Яковлєв, Томас, Хантер – Грір, Гордіч, Радуліца, Печеров, Драгічевіч

Прогноз: «+4» для «Черкаських Мавп»

Турнірна таблиця

Останні матчі: «Дніпро-Азот» – «Черкаські Мавпи» 64:56

«Азовмаш» – «Миколаїв» 83:72


     «Черкаський спорт», як і більшість любителів спорту в регіоні, з нетерпінням чекає першого домашнього матчу Суперліги в новому сезоні. Завтра «Черкаські Мавпи» вперше постануть на розсуд черкаським вболівальникам в новому сезоні. До цього черкасці вже провели низку матчів на власному паркеті, але все це було в товариських поєдинках. Причому з доволі посередніми клубами, до яких навіть можна зарахувати «Каспій» в його нинішньому стані. В першому домашньому матчі Суперліги зразка нового сезону тест на готовність помаранчево-чорним має влаштувати віце-чемпіон Суперліги – «Азовмаш». Статистика зустрічей цих команд на офіційному рівні абсолютно не робить черкаський клуб фаворитом протистояння. З 15-ти матчів «Мавпи» виграли лише 2!

Image_7_112

Найефектніший епізод матчу "Кривбасбаскет" - "Черкаські Мавпи". "Гамак" Мальчевському від Вінсента Хантера

   Щоправда, зараз це аж ні про що не говорить. Причому в українській Суперлізі без вагань можна сказати, що зустріч з клубами із товстими гаманцями на старті сезону значно продуктивніша, ніж під час його апогею. Попри непогану селекцію, далеко небезгрішні маріупольці лише притираються одне до одного. Новий титулований тренер з сербським паспортом – Олександр Кесар – в міжсезоння зробив серйозну ставку на своїх співвітчизників. Пануліч, Драгічевіч, Радуліца – це представники молодого і вже знаного в Європі сербського покоління, яке разом з Кесарем кувало золото Універсіади-2009. Те, що боротися із «зірковими хлопчиками» з Сербії та одним з найбільш високооплачуваних українців ліги (Печеров) можна на рівних, «Черкаські Мавпи» показали на Кубку «Азовмаша». Протягом трьох періодів команда Йовіци Арсіча на рівних протистояла господарям і лише програш в заключній десятихвилинці (15:20) примусив черкасців скласти зброю – 66:73.

 

yuoImage_11_11

   Вже наступний матч того ж Кубка «Азовмаша» показав, що команді не вистачає гравців, або ж «батарейок». Старт цього сезону показав, що два поспіль матчі помаранчево-чорні не тягнуть. Так було і в спареному виїзному турі, коли «Мавпам» після протистояння з «Кривбасбаскетом» менше, ніж через дві доби, довелося протистояти «Дніпро-Азоту». Поки що нарікати на фізичну неготовність команди зарано, все покаже час. Традиційно Арсіч вимагає від своїх гравців фактично «висіти» на ногах у суперника в захисті, але саме це, ймовірно, «загнало» команду в грі проти азотівців.

 

Зрозуміло, що з таким щільним графіком команді гостро не вистачає двох гравців «обойми», які зараз перебувають в лазареті
Зараз команді катастрофічно не вистачає двох гравців, які знаходяться в лазареті. Івшин та Свонсон в передсезонних спарингах виглядали дуже непогано. Причому Данте – один з небагатьох виконавців (з повагою до гравців задньої лінії), котрий є справжнім піднощиком снарядів для своїх партнерів. Любічіч та Кольєвіч, скоріше, «перепаяні» атакуючі захисники, ніж плеймейкери, і функцію розігруючого в команді мають виконувати лише епізодично. Словом, на «левів» «Мавпи» вийдуть без свого головного розігруючого, але точно із бойовим зарядом.

 

   Можна не сумніватися, що ПС  «Будівельник» вечірнього четверга буде переповнений, все ж таки 179 днів без офіційних матчів в Черкасах – це дуже довго для місцевих вболівальників, а тут ще й відразу «Азовмаш». Приємного вам перегляду панове!