Даніїл Іскаков: «Сподіваюся, що наша команда досягне хорошого результату»
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 02 жовтня 2012, 18:22

iskakov55

До вашої уваги інтерв’ю з гравцем дубля "Черкаських Мавп".

Він молодий, амбітний, енергійний. У минулому сезоні він був одним із лідерів дубля «Черкаських Мавп». Цього року він входить до складу оновленої дублюючої команди «Мавп». Даніїл Іскаков повідав нам про дублерський чемпіонат, поділився планами на цей сезон та розповів про баскетбол у своєму житті.

 

– Даніїле, дай відповідь на традиційне питання, як і коли ти почав займатися баскетболом?

– Баскетбол у моєму житті з’явився в 12 років. Тоді на звичайному уроці фізкультури вчитель мене помітив тренер і покликав на тренування. Так я і почав займатися, мені дуже сподобався баскетбол. Займаюся ним і донині.

 

– До баскетболу пробував чимось іншим займатися?

– Ні, нічим особливо не займався. У дворі грав у футбол. Як звичайна дитина, вчився в школі, грав у футбол.

 

– У минулому сезоні ти грав за дубль «Черкаських Мавп». Як вважаєш, що завадило вам виступити краще торік?

– Навіть не знаю. Складно когось звинувачувати, щось говорити про це. Звичайно, велике значення у молодіжному баскетболі відіграє вік. Так-от, у чемпіонаті дублерів ми були молодшими за всіх наших суперників. Проте це не є нашим оправданням, все одно потрібно доводити свою силу, здобувати максимальний результат, незалежно від віку. Так, ми були не досвідчені і складно було грати проти людей, які старші за нас на три-чотири роки.

 

– За той сезон здобув для себе новий досвід?

– Так звичайно. У минулому сезоні тренер давав мені багато ігрового часу. Я проводив багато часу на майданчику, близько 26-ти хвилин. Я провів 30 ігор з сильними гравцями. Набрався досвіду. Сподіваюся, що в цьому сезоні наша оновлена команда зможе продемонструвати хороший результат і не впасти «обличчям у багнюку».

 

– Ти сказав про оновлену команду. Основою цьогорічного дублю «Мавп» є команда «Черкаські Мавпи-96». Як ти «влився» у цей колектив?

– Я давно знаю цих хлопців. З ними досить приємно працювати. Тренера також знаю дуже давно, з ним на чолі ми грали у команді 95-го року. З цією командою ми ставали чемпіонами України. Легко влитися в колектив. Дуже хороші хлопці.

 

– Який зараз мікроклімат в команді?

– Мікроклімат чудовий. Всі знають і розуміють, що сезон буде довгим і складним. Тому і налаштовуємося відповідно. Намагатимемося протягом усього сезону тримати себе на піку форми. Налаштовуємося серйозно, оскільки передбачаємо, що у нас не буде «прохідних» ігор.

 

– Який матч минулого сезону тобі запам’ятався найбільше?

– Напевно з «Дніпро-Азотом» в Дніпродзержинську. Ми тоді нажаль програли всього одне очко, проте гра була рівною і ми мали шанси перемогти. Протягом гри була «божевільна заруба», тому мені вона найбільше подобається.

 

– Серед дублюючих команд, хто є фаворитом чемпіонату?

– Напевно «Азовмаш» та, можливо, БК «Київ». Там досить-таки вікові команди. Хоча зараз всі команди йдуть на омолодження складів. Однак, попри це, у складі цих команд дуже сильні гравці, найсильніші баскетболісти 95-го року народження з усієї України.

 

– У цьому сезоні тебе неодноразово включали до складу «Черкаських Мавп». Які завдання перед собою ставиш як професійний гравець?

– Дуже хочу грати на професійному рівні, потрапити і закріпитися у складі «Черкаських Мавп» – це моя мета. Думаю, що я не дарма витратив стільки часу на баскетбол. Я хочу стати професійним гравцем і йду до цього. Це моя мрія і мета.

 

– Як вважаєш, над чим потрібно працювати найбільше, щоб закріпитися у складі команди Суперліги?

– Над захистом. Більше над захистом і психологією. Психологією того, що я зможу, що зможу забити, відзахищатися проти дорослого гравця, проти чоловіка.

 

– Чим полюбляєш займатися у вільний час?

– Вільний час проводжу з друзями та з дівчиною. Особливого вільного часу немає.

 

– Складно поєднувати баскетбол і навчання?

– Складно, проте я вже не перший рік граю, тому звик до цього.

 

– 11-й клас – переломний час для юнака. Батьки з розумінням ставляться до твоїх занять баскетболом?

– Так, батьки дуже позитивно ставляться до баскетболу. В усьому мене підтримують, вболівають. Я їм за це дуже вдячний. Вони хочуть, щоб я став баскетболістом.

 

– Ти граєш на позиції атакувального захисника, кого б виділив із професійних гравців на цій позиції в Україні та світі?

– В Україні напевно Олександр Неруш. Мені дуже подобається як він грає. Дуже ємко грає, віддається повністю грі. А в усьому світі ідеальний атакуючий захисник для мене – це Рей Аллен. Я дивлюся як він грає, намагаюся чомусь вчитися. Він грає виключно від кидка. Всі мені кажуть, що не можна грати виключно від кидка, тому я стараюся вчитися різноплановій грі.