"Черкаські Мавпи" на Кубку Азовмаша
Написав Максим Гаптар   
Субота, 22 вересня 2012, 18:01

hantervsazobv0495

У ці хвилині "Черкаські Мавпи" у рамках Кубка Азовмаша відіграли матч проти проти однойменного маріупольського клубу. Черкаська команда нав’язала боротьбу іменитому супернику, проте поступилася з рахунком 66 : 73.

 Без Данте Свонсона та Максима Івшина черкаські баскетболісти не знітилися перед іментим суперником і з перших секунд захопили лідерство. Першими у "Мавп" очки набрали американці Томас та Хантер. Слід зазначити, що ці двоє були одними з найактивніших у складі черкаської команди. Маріупольці складно входили у матч, про це свідчили неоднозначні дії господарів у нападі. У черкасців же з атакою було все в порядку. Стартовий запал американських легіонерів підтримали й українські гравці.

У другій чверті зустрічі маріупольці дещо "підтяглися" в рахунку, і певний час навіть перемагали. Запорукою успіху титулованого клубу була гра у трисекундній зоні, де "Азовмаш" має серйозну перевагу. Кирило Нятажко та Ігор Зайцев домінували як на своєму щиті, так і на чужому. Звичайно, це можна пояснити відсутністю Максима Івшина, адже без нього Хантеру досить складно. Втім, незважаючи на це, "Черкаські Мавпи" використовували свої сильні сторони. Черкасці якісно влучали з дальної відстані та непогано діяли в проході. Таким чином перша половина зустрічі завершилася за невеликої переваги "Мавп".

У третьому періоді "Мавпи" мали 6-очкову перевагу. Знов вдало розбирався зі своїми суперниками Вінсент Хантер. Влучними кидками також відзначався Чарльз Томас. Однак до кінця чверті ця перевага розтанула. Лідерство гостей нівелював Олексій Печеров, котрий відчув слабину "Мавп" у трисекундній зоні. Черкаським баскетболістам було складно зупинити лідера "Азовмаша". Завдяки вдалим діям Печерова "Азовмаш" виграв третій період і на останню перерву команди пішли за двоочкової переваги маріупольської команди.

У заключній 10-хвилинці господарі майданчика швидко пішли вперед. Маріупольці загравали Печерова, який повністю перегравав черкаських "великих". Гравці "Мавп" лише фолами могли спиняти центрових суперника. Як наслідок ще на початку чверті достроково матч завершив Станіслав Сокур, а господарі відзначилися ривком 11 : 0. До середини періоду черкасці дещо "підтяглися" в рахунку, але успіх в атаці, супроводжувався провалами у захисті. Успіх на щитах додав впевненості гравцям "Азовмашу", які почали влучати і з середньої та дальної відстані. Вже за кілька хвилин до кінця зустрічі маріупольці довелу свою перевагу до 12 очок. Низка фолів не дозволяла ключовим гравцям черкаської команди на повну силу діяти у захисті. У підсумку "Азовмаш" впевнено довів цей матч до перемоги. 

Слід відзначити, що у цьому матчі у формі "Мавп" відіграв українець Андрій Корочкін. Ймовірно, цей баскетболіст замінить Юрія Лохманчука, співпрацю з котрим клуб припинив.

"Азовмаш" - "Черкаські Мавпи" 73 : 66 (22 : 23; 13 : 13; 18 : 15; 20 : 15)

"А": Печеров - 23 очка, 5 підбирань, Зайцев - 15 , 6 підбирань , Натяжко - 9, 5 підбирань, Грір - 9, Гордіч - 8, 4 передачі, Драгічевіч - 4, Забірченко - 3, Кольченко - 2.

"ЧМ": Хантер - 15 очок, 8 підбирань,  Любічіч - 14, , Томас - 14,  Яковлєв - 5, 6 підбирань, Кольєвіч - 5, Сокур - 3, Пархоменко - 2, Корочкін - 2.

До цього у першому півфінальному матчі запорізький "Ферро-ЗНТУ" здолав російський "Тріумф" і став першим фіналістом турніру. Таким чином завтра "Черкаські Мавпи" поборються за бронзу Кубка Азовмаша з російським "Тріумфом".