Юні "Мавпи" вже тренуються
Написав Максим Гаптар   
Неділя, 05 серпня 2012, 14:15

mavps98trainingDSC04041_2

Незважаючи на неймовірну спеку баскетболісти «Черкаських Мавп-98» розпочали активний тренувальний процес. Під керівництвом Олега Татарова юні «мавпи» щодня проводять по два тренування. Тяжко і наполегливо працюючи, баскетболісти хочуть якнайшвидше набрати форму й готуватися до тривалого сезону.


У стінах гімназії №34 парко, проте це не заважає гравцям «Черкаських Мавп-98» в одних шортах працювати з м’ячем. Тренер команди Олег Татаров підтримує цей варіант дресс-коду, адже попри неймовірну спеку, до сезону потрібно готуватися якомога раніше.
«Ми вже тиждень тренуємося в залі. Щодня ми проводимо по два тренування. Зранку на вулиці ми займаємося лише легкою атлетикою, зокрема на піску гравці відпрацьовують техніку бігу і фізична підготовка, аби підняти баскетболістам витривалість. А вдень, вже в залі гравці працюють з м’ячем, виконують різноманітні вправи», – зазначає Олег Татаров, тренер «Черкаських Мавп-98».

Поки що після важких занять зранку, баскетболістам важко витримати двогодинне тренування вдень, але це не спиняє «мавп».
«На початку наших тренувань було дуже складно, оскільки у нас був дуже великий розрив після сезону. Ми відпочивали більше ніж місяць, тому набирати форму складно. Зараз ми поступово «втягнулися», тому нам значно легше. Потрібно тренуватися, і якомога швидше відновити кондиції, щоб до нового сезону бути готовим на 100%», – розповідає Владислав Діденко, гравець «Черкаських Мавп-98». 
Протягом двох годин баскетболісти виконували вправи на ведення м’яча, дриблінгу, працювали над кидком з різних дистанцій. Під кінець тренування гравці провели традиційну «двосторонку».

mavps98trainingDSC04041_1
У минулому сезоні підопічні Олега Татарова непогано виступили у ВЮБЛ, посівши підсумкове 5-те місце. Хоча за словами самих гравців потенціал команди значно вищий. Нині тренер «Черкаських Мавп-98» ще не робить прогнози на наступний сезон, адже тренування лише почалися. Проте баскетболісти ставлять перед собою лише найвищі завдання.
«Поки що рано про щось говорити, ми лише входимо у тренувальний процес. Але хотілося б у новому сезоні боротися за медалі», – говорить Владислав Діденко.