Команда НБА «Детройт Пістонс» зберегла Святослава Михайлюка на наступний сезон
Понеділок, 08 липня 2019, 11:32

mykhailiuk welcome

«Детройт Пістонс» гарантував контракт вихованцю черкаської школи баскетболу Святославу Михайлюку на сезон 2019/2020

У Детройта була можливість розірвати негарантований контракт Михайлюка на другий сезон в НБА, проте фронт-офіс Пістонс вирішив зберегти випускника Канзасу ще на рік у своїй команді.

Нагадаємо, що захисник національної збірної України Святослав Михайлюк після чотирьох років виступів за університет Канзасу був обраний на драфті НБА 2018 під загальним 47 номером командою Лос-Анджелес Лейкерс, за яку Михайлюк і відіграв більшу частину свого сезону новачка, проте під час перерви на Матч Зірок був обміняний до Детройту на досвідченого Реджі Буллока та драфт пік першого раунду. В Детройті Михайлюк з'явився на паркеті лише тричі, після чого отримав травму та вибув до кінця сезону.

Також впродовж свого першого сезону Святослав з'являвся і у фарм-клубах обох команд в лізі розвитку. Зокрема в матчі проти Північної Аризони Михайлюк набрав 47 балів, що стало рекордом результативності всієї ліги у сезоні.

Зараз ж українець виборює довіру гловного тренера та місце в основі Пістонс в Літній Лізі НБА у Лас-Вегасі. Черговий матч Михайлюк проведе сьогодні о 22:30 проти Портланду.

 

Джерело: сайт БК «Черкаські Мавпи»