Канікули? Ні, – майстер-клас!
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 18 травня 2012, 05:44

gfdfgdfgrt65676rtyDSC00390_1

   Днями у черкаській школі №1 пройшов черговий майстер-клас «Черкаських Мавп». Проте, цього разу зірковий склад інструкторів був дещо незвичайним.

   Невтомний Антон Білоус та Олександр Неруш провели черговий баскетбольний майстер-клас. Цього разу разом із основними гравцями «Мавп» досвідом ділилися баскетболісти «Черкаських Мавп-96» Святослав Михайлюк та Микита Воєвода. Для останніх цей захід був особливим, адже майстер-клас вони проводили у стінах Гімназії №1, у якій навчаються самі.

   Убраний у форму збірної України Святослав Михайлюк дещо нервує. За кілька хвилин він разом зі своїм колегою Микитою Воєводою та гравцями «Мавп» Антоном Білоусом та Олександром Нерушем розпочне проводити майстер-клас у своїй рідній школі. Він вперше візьме участь у подібному заході у ролі тренера. До цього дня гравцю «Черкаських Мавп-96» проводили майстер-класи маститі баскетболісти.DSC0htutyui87356hjhty0371

«Цей майстер-клас для мене особливий. Оскільки я разом з Микитою Воєводою є учнем цієї школи. Хочеться продемонструвати дітям усе найкраще, що ми вміємо, аби вони могли взяти багато корисного для себе. Це перший майстер-клас, який я проводжу. До цього подібні заходи проводили для мене та моїх партнерів по команді. Нещодавно свій майстер-клас нам провів Іван Кольєвіч. Його заняття було для мене важливим з професійного боку, деякі елементи я навіть почав використовувати у грі. Дітям продемонструємо ази дриблінгу та передач. Сподіваюсь, що їм сподобається», – зазначив Святослав Михайлюк, гравець «Черкаських Мавп-96».

   Школярам Гімназії № 1 неабияк пощастило, адже їм, на відміну від інших шкіл, майстер-клас проводить не один або два гравці, а цілих чотири баскетболісти «Черкаських Мавп». Тому поспостерігати за майстер-класом прийшло чимало школярів, які посіли місця позаду одного з кілець зали.

   Після нетривалої розминки, яку провели учням вчителі, ініціативу на себе взяв Антон Білоус. Для нього майстер-класи – вже звична справа, адже у цьому сезоні він встиг провести велику кількість тренувань для школярів. Гімназія № 1 є також рідним місцем для Білоуса, адже ще минулого року він був її учнем. Отож, символічно, що гравець «Мавп» першим взяв м’яча і почав майстер-клас.

   DSCghghu67rrt00369Баскетболісти черкаської команди розподілилися по парах: Білоус-Неруш, Михайлюк-Воєвода та продемонстрували школярам, як правильно віддавати передачі. Під їхнім пильним керівництвом діти виконували вправи на ведення м’яча, кидка з-під кільця та дриблінгу. Серед школярів свої вміння продемонстрували і троє гравців «Черкаських Мавп-00», які нещодавно посіли п’яту сходинку ВЮБЛ.

   На завершення уроку баскетболісти лишили дітям найцікавіше – гру. Школярі поділилися на чотири команди – дві команди хлопчиків та дві – дівчат. Спочатку відбулася суто чоловіча гра, у якій у напруженій боротьбі перемогу над командою Антона Білоуса та Святослава Михайлюка здобув колектив Олександра Неруша і Микити Воєводи. У другій грі між собою зійшлися баскетболісти та дівчата. У такому ж безкомпромісному протистоянні другу перемогу на свій рахунок записали Неруш і Воєвода. Слід зазначити, що більшість очок у грі здобували саме учні, а баскетболісти лише кілька разів порадували школярів слем-данками.

           DSghjyuyo0765utrfC00382  

   «Це не перший майстер-клас, який нам проводять. До цього до нас приходив Мільян Пуповіч та Войдан Стояновскі. Цього разу нам дуже сподобалося тренування. Ми працюватимемо над собою, щоб бути кращими», – діляться враженнями Олександр Лічевецький, Андрій Коробко та Юрій Срошик, учні Гімназії № 1 та гравці «Черкаських Мавп-00».

   Після завершення гри баскетболісти роздали учням клубну атрибутику та разом зробили традиційну автограф- та фотосесію.