Черкаські баскетболісти вийшли до фіналу студентської баскетбольної ліги України
Четвер, 16 травня 2019, 17:21

16052019  -223455

У Черкасах визначили двох учасників фінальної частини всеукраїнських баскетбольних змагань серед студентів

У заключний день другого відбіркового етапу у Черкасах визначали другого учасника «Фіналу чотирьох» СБЛУ. Команда Черкаського націоналного університету імені Богдана Хмельницького достроково забезпечила собі місце у фінльному турнірі. За другу путівку сперечалися студенти Харківського політехнічного інституту та Національного університету кораблебудування. Миколаївські баскетболісти впевненіше відіграли й здобули перемогу - 78:68.

У завершальний день турніру черкаські студенти випробували на міцність "Львівську Політехніку". Як і у попередніх двох матчах фінального етапу черкащанам і цього разу видалася напружена гра. Гості досить переконливо виграли першу чверть. Незважаючи на домінування Дмитра Скапінцева на щитах, львів'яни використовували свої моменти й з гарною частотою влучали триочкові кидки і на велику перерву пішли виграючи - 50:42.

Однак, у третій чверті черкащани приголомшили свого суперника ривком: Бояркін та Воєвода влучно реалізували кілька надважливих триочкових кидків, а Скапінцев вчасно знаходив своє місце під кошиком суперника і ЧНУ миттєво відіграв відставання у рахунку, а до кінця періоду вже вийшли вперед - 74:68.У заключному періоді на майданчику вже був рівний баскетбол, де львів'яни наздоганяли опонентів, але гравці ЧНУ вчасно повератали собі лідерство і в підсумку довели гру до перемоги - 97:93.

Це вже третій успіх ЧНУ у фінальному етапі і черкаська команда посіла перше місце у групі «Б» й вийшла до «Фіналу чотирьох» СБЛУ, де будуть розіграні медалі чемпіонату.

 

Джерело: сайт БК "Черкаські Мавпи"