Можливі варіанти розв’язки у регулярному чемпіонаті від відомого у минулому баскетболіста
П'ятниця, 22 березня 2019, 08:15

bazilevskiy bas

Превю від Дмитра Базилевського до завершального туру (22.03.2019р.) у регулярному чемпіонаті України з баскетболу і перспективи його учасників у плей-оф

У завершальному турі регулярного сезону зустрічаються:

22/03/2019               БК "КИЇВ-БАСКЕТ" (Київ) - БК "ПОЛІТЕХНІК" (Харків)

22/03/2019 19:00     БК "ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ" - БК "ДНІПРО" (Дніпрo)  

22/03/2019               МБК "МИКОЛАЇВ" (Миколаїв) - БК "ОДЕСА" (Одеса)

22/03/2019             БК "ЗАПОРІЖЖЯ" (Запоріжжя) - БК "ХІМІК" (Южне)

 

 

Гравець національної збірної України у 1993-2000 роках, екст-тренер Хіміка та Політехніки-Галичини Дмитро Базелевський оцінив можливі варіанти розв’язки у регулярному чемпіонаті Суперліги Парі-Матч і перспективи його учасників у плей-оф.

 

- Якщо говорити про матч Запоріжжя – Хімік, то я можу сказати: за складом на мою думку сильнішим виглядає Запоріжжя. Тим більше, приймають южненців вдома. Але командний баскетбол у Хіміку поставлений на високому рівні. Може вдасться підопічним Віталія Степановського піднести несподіванку. Бо, усе ж таки схиляюся до думки, що Запоріжжя виграє. Але гра буде цікавою. У турнірній таблиці їх розділяє лише очко, відтак команди йдуть рівно. У Запоріжжя, скажімо, виконавці трохи кращі, трохи якісніші і агресивніші, результативніші. Але у Хіміка відчувається командна робота, командна гра, взаємопорозуміння і взаємодія у нападі і в захисті. Є тактика, відтак дав би невеликий плюс Запоріжжю, але гарна гра буде, може і Южний виграти. А вже як складеться, побачимо.

Що стосується пари Черкаські Мавпи – Дніпро? Шкандибає наш чемпіон, ніяк він не збереться, не зіграється цим складом. То один, то інший вилітають, не можуть вони набрати хід. Хто зна? Зрештою, ця гра для господарів нічого не вирішить. Будуть Мавпи грати з Хіміком чи Запоріжжям, вийдуть чи з 7 місця, чи з 8-го, ролі не грає. Що ті, що ті демонструють протягом сезону набагато сильнішу і впевненішу гру, ніж Черкаси. Для Мавп треба щось спробувати для себе… якісь заготовки, вже готуючись на плей-оф. А виграють вони, чи програють Дніпру, не грає для них особливої ролі. Дніпру, звісно, цей матч більш принциповий – допоможе йому бути господарем майданчика у півфіналі, якщо туди дістануться. Відтак боротьба за перевагу свого майданчику – це важливо для Дніпра. Але знов таки, більш впевнено і надійно виглядають перші три команди, на якусь з них вийдуть у плей-оф Мавпи.

 

Я не здивуюся, якщо Одеса сюрприз піднесе, обіграє третю команду за підсумками регулярки – той самий Дніпро чи Запоріжжя, чи Хімік, подивимося по останнім іграм. Та й Миколаїв теж не подарунок для Київ-Баскета. Так, Київ-Баскет заробив собі перевагу свого майданчика, це плюс великий. Але все одно Миколаїв непогано грає. Можуть піднести сюрприз Київ-Баскету. Отже, нехай і не найвищого класу баскетбол зараз, але є інтрига. Не знаю, хто фінішує восьмим, припустимо, Мавпи. Тоді хто зможе відновитися у Черкаських Мавпах, чи будуть вони оптимальним складом грати? Якщо вони розпочнуть плей-оф нехай не зовсім зіграними, але повним складом, можуть влаштувати головний біль і першому місцю. Я переконаний, ще й якась нервовість буде, чинник плей-оф буде.