«Черкаси – баскетбольна столиця країни». У місті вітали переможців Суперліги
П'ятниця, 04 травня 2018, 08:32

0505 мавпи 1

3 травня у центрі міста на Соборній площі відбулися святкові заходи з нагоди перемоги «Черкаський Мавп» у чемпіонаті України

 

У центрі міста було особливо людно. Аномальна для цієї пори року спека не завадила площі перед приміщенням Черкаської ОДА розфарбуватися в помаранчево-чорний, чемпіонський, колір.

На площі зібралися вихованці школи «Черкаських Мавп», вболівальники, звичайні перехожі, спортивна та політична еліта міста, керівництво області та обласного центру. Всі вони об’єднані очікуванням головного спортивного переможця року – команди «Черкаські Мавпи».

У натовпі на переможців Суперліги чекає голова черкаського осередку НОК Андрій Більда: «Перемог подібного рівня Черкаси не отримували давно з ігрових видів спорту серед клубних команд. На моїй пам’яті, востаннє таке було років 15 тому, коли в нас були дві потужні волейбольні команди «Азот» і «Хімволокно», які перемагали на всеукраїнському рівні. Черкаси довго на це чекали і врешті дочекалися. Ми можемо гордо носити звання столиці баскетболу».

На сцені весь час «запалюють» ведучі, що вікторинами перевіряють знання із історії клубу у людей, що зібралися на пошті. Музика стає гучнішою, кульмінація вже близько...

Святкові заходи для гравців та тренувального складу розпочалися задовго до офіційного початку церемонії на центральній площі. Протягом дня кортеж на чолі із кабріолетом та лімузинами провіз чемпіонський кубок містом. На шляху до «Мавп» приєдналися місцеві мотоциклісти на автомобілісти.

0505 мавпи 2

Під звуки рок-гімну Seven Nation Army чемпіони з’явилися на Соборній площі Черкас близько 18 години. Гравці покидають розкішні білі лімузини і крокують «голлівудською» червоною доріжкою через коридор із фанатських обіймів на сцену.

Ще за кілька хвилин чемпіонський кубок на кабріолеті привезли головний тренер команди Максим Міхельсон, найрезультативніший гравець в історії клубу Олександр Кобець та капітан команди Олександр Кольченко.

З рук голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка чемпіони отримують обласну відзнаку «Гордість Черкащини». Наголошується, що подібна нагорода вручається вперше.

«Це перемога черкаського спорту, це перемога меценатів клубу, і, звичайно, його вболівальників. У школі «Черкаських Мавп» навчається півтисячі дітей. Впевнений: вони готові показати що столиця баскетболу - це Черкаси. Ми вирімо у вас, ми з вами. Черкаси - чемпіон!» - виступає Ткаченко.

Від міського голови Черкас Анатолія Бондаренка гравці та тренерський штаб отримують подяки за значний внесок у розвиток спорту та формування спортивного іміджу міста.

«Вітаю громаду з досягненням цього сезону. Я був на іграх і бачив, як тренер команди вболівав за неї, нервував і хвилювався. Приємно, що команда грала і давала такі гарні результати. Ви дійсно показали, що Черкаси - це столиця українського баскетболу», - резюмує Бондаренко.

Максим Міхельсон, головний тренер команди, зі сцени дякує вболівальникам та спонсорам команди:«Дякую вболівальникам, що гнали нас вперед. Ми будемо битися і боротися. Ми неодмінно привеземо в це місто ще не один кубок. Дякую людям, які розвивають баскетбол в Черкасах. Дякую нашому меценату Михайлу Бродському, який протягом 14 років вкладає кошти у розвиток баскетболу, професійний клуб, а головне дитячий баскетбол і вірить у нас».

На завершення заходу всі присутні колективно заспівали гімн «Черкаських Мавп», який цього разу звучав із золотими нотами.

Не приховує радості директор ТОВ «Черкаські Мавпи» Володимир Гриценко:

«Про місто Черкаси нарешті дізналися з позитивного боку, особливо на фоні того, як багато йде негативних новин. А тут є класна події і прекрасний інформаційний привід.

Невеличке місто в серці України перемагає у головному чемпіонаті країни. Великі міста із серйозними потужностями – програли. Громада у Черкасах є і вона підтримує баскетбол. Місто має шанс на подальший розвиток і баскетболу і спорту загалом».

 

Джерело: сайт БК «Черкаські Мавпи»