«Черкаські Мавпи» перемагають, але ще не ставлять крапку у регулярному чемпіонаті
П'ятниця, 23 березня 2018, 21:55

2303 мавпи1

Черкаська команда здолала одеситів, але цього не достатньо для завоювання групового другого місця

23.03.2018. Баскетбол. Суперліга. Чоловіки.

Черкаси. СК “Будівельник”

БК “Черкаські Мавпи” – БК “БІПА-Одеса” – 88:72 (28:18, 23:19, 21:20, 16:15)

“Черкаські Мавпи”, за інформацією сайту БК «Черкаські Мавпи», розпочали матч з влучної атаки гравця збірної України 3x3 – Дмитра Липовцева, який закинув середній кидок. БІПА ж свої перші бали набрала на третій хвилині матчу зусиллями Олександра Белікова з лінії штрафних. Після цього за справу взявся капітан черкаського клубу та гравець національної збірної України – Олександр Кольченко, для якого останні матчі проти одеситів були надрезультативними. Не стала виключенням і сьогоднішня гра: вже з перших хвилин захисник влучив дві трьохи та відправив гравців суперника на хвилинну перерву. У другій половині чверті гості зусиллями Артамонова зуміли дещо скоротити різницю та заспокоїти гру, проте фінальне слово було все ж за “білими”: Кобець та Кольченко розстріляли суперника з кута та встановили остаточний рахунок першої чверті – 28:18

Друга чверть розпочалася з штрафних для “БІПИ”, проте Тіщенко зумів реалізувати лише одну спробу. Після цього деякий час на паркеті точилася рівна боротьба, а в середині періоду черговою влучною дальньою атакою відзначився невгамовний Олександр Кольченко. Одеситів ж у тонусі намагався тримати легіонер Танкслі. Проте, неймовірна гра капітана черкасців дала змогу команді Максима Міхельсона піти на велику перерву за рахунку 51:37.

Друга половина гри розпочалася з активних дій гостей, які змінили тип захисту на зонний, що дало певні результати: “БІПА” почала агресивніше діяти у захисті, та влучніше атакувати. Як результат – Артамонов та Лауріс скоротили відставання у третій чверті, а після проходу Крівцова різниця на табло розтанула лише до 9 балів.

Але, на більше команда Олега Юшкіна не спромоглася. У заключному періоді в обох команд ігровий час отримали молоді гравці, а фінальна сирена зафіксувала рахунок 88:72 на користь господарів паркету.

Щодо наступної гри «Черкаських Мавп», яка відбудеться у Черкасах 25 березня проти БК «Хімік», то там ситуація наступна:

БК «Будівельник» (Київ) 23 березня втретє у регулярному чемпіонаті здолав «Хімік» і завершив регулярний чемпіонат перемогою у принциповому поєдинку. Діючий чемпіон наразі посідає другу сходинку, маючи, як і «Мавпи» 19 перемог в активі. Але черкаський клуб може зрушити киян на третю позицію, якщо виграє останній домашній матч «регулярки» - проти Хіміка. Южненці, в свою чергу, забронювали за собою четверте місце у турнірній таблиці.

 

                                    І          В         П         О

 

ДНІПРО                    27        24        3          51

 

БУДІВЕЛЬНИК        28        19        9          47

 

МАВПИ                    27         19       8          46

 

ХІМІК                        27       14        13        41

 

БІПА                          28       11        17        39

 

МИКОЛАЇВ              27       10        17        37

 

ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG 27       6          21        33

 

ПОЛІТЕХНІК           27       6          21        33