У чоловічій баскетбольній Суперлізі буде вісім клубів
Понеділок, 05 червня 2017, 10:04

050517 21

На засіданні президії Федерації баскетболу було затверджено, що у чоловічій Суперлізі в сезоні 2017/18 виступатиме 8 клубів

 

При цьому команди зіграють чотири кола. Про це повідомив fbu.ua. Минулого сезону в еліті українського баскетболу сезон завершили 10 клубів. За словами президента ФБУ Михайла Бродського також суттєво будуть підняті організаційні вимоги до клубів, які виступають у Суперлізі.

«Ми робимо черговий крок у перед, хочемо підняти турнір на якісно новий рівень, це і стосується залів де виступають команди. Наступного сезону ми хочемо, аби клуби виступали у хороших залах і це правильно, адже це обличчя баскетболу. Впевнений, що збільшиться і конкуренція у чемпіонаті, вона стосуватиметься не лише боротьби за нагороди, а й другої частини турнірної таблиці», – зауважив Бродський.

Також президією було високо оцінено проведення у минулому сезоні FreezeOil Кубка України. Вперше у національному кубку взяли участь 31 команда, а фінал між «Будівельником» та «Дніпром» відвідало 7 тисяч глядачів. На новий сезону були затверджені бонуси для призерів Кубку України. Відзначили і проведення жіночого Кубка України, який у повному форматі було реанімовано після шестирічної паузи.

Внесок за ліцензію легіонерів у Суперлізі знижено з 50-ти до 30-ти тисяч гривень.