Максим Міхельсон: спробуємо нав’язати боротьбу «Будівельнику»
Написав Администратор Черкаський Спорт   
Неділя, 09 квітня 2017, 22:02

743092

Боротьба у півфінальній парі плей-оф Суперліги Парі Матч «Будівельник» – «Черкаські Мавпи» розпочнеться у столиці 10 квітня. 

 

Як здолати переможця «регулярки», який до того ж перші два матчі серії зіграє на своєму майданчику? Це непросте питання має кілька відповідей, та чи виявляться вони вірними – над цим розмірковує головний тренер «Черкаських Мавп» Максим Міхельсон, який ретельно готує свою команду до майбутнього протистояння.

 

 –  Вважаю, що команда демонструє відмінний баскетбол останні пару місяців. Хлопці відчувають одне одного, відчувають гру. Спробуємо нав’язати боротьбу «Будівельнику».

 

   Той факт, що в останніх восьми матчах ви зазнали тільки однієї поразки від «Хіміка», свідчить про те, що пік-форми розраховували саме на березень-квітень?

– По-перше, ми готувалися до ігор плей-оф, по-друге, ми грали увесь сезон молодим складом. Як мінімум один, а було що й п’ять молодих виконавців, діяли на майданчику. Я вважаю, що нам у цьому сезоні взагалі вдалося і дати відчути себе молодим гравцям. А паралельно вдалося своєчасно укомплектувати склад, вдало завершити сезон у регулярному чемпіонаті, підвищитися на четверте місце, пройти перший раунд плей-оф. Звичайно, якщо кинути погляд на квартет учасників півфінальних серій, на їхні результати у регулярному чемпіонаті, Кубку, зрозуміло, що у цій четвірці ми виглядаємо аутсайдерами. Наше завдання – спробувати довести, що це – не так.

 

– У трьох матчах, що ви зыграли протягом сезону, Ваша команда виграла один, вдома 9 жовтня 69:68. Чи можна на нього спиратися під час підготовки?

– Той поєдинок, як і усі інші поєдинки не вважаю за потрібне брати за основу чи орієнтир під час підготовки до півфінальної серії. З того часу змінилися склади команд. У тому вигляді, у якому команди є зараз «Черкаські Мавпи» і «Будівельник» ще не зустрічалися. 

 

budyivelnik mavpi

 

 Минулого сезону Вашу команду лихоманило у плей-оф. Зараз, попри молодий вік багатьох хлопців стабільності додалося?

– Відповідь  – у результатах, що їх демонструє команда навесні. Мене турбує, що деякі основні гравці травмовані, але сподіваюся, що вони повернуться у тренувальний процес до півфінальної серії з «Будівельником». Я сподіваюся, вони візьмуть участь в іграх. Це плей-оф і тут лідери забувають про свої пошкодження.

 

 Додаткову психологічну роботу з гравцями будете проводити зважаючи на те, що суперник – переможець регулярного чемпіонату?

– Не вважаю, що потрібна додаткова мотивація у боротьбі з командою, що стала переможцем регулярного чемпіонату. Усі гравці усвідомлюють рівень суперника, усвідомлюють – що це півфінал, усі прагнуть пройти цю стадію плей-оф. Не думаю, що багато хто у це вірить, але те, що ми віримо – це так. В усякому разі ми зробимо усе, що від нас залежить.

 

 Перші два матчі у серії ви зіграєте у Києві, для успішного завершення серії, принаймні один треба вигравати?

– Ну, послухайте. Ми поки що дивимося тільки на перший матч. Ми хочемо вигравати у кожному матчі. І так само ми грали у регулярному чемпіонаті. Сьогодні ми дивимося на матч, що відбудеться 10 квітня. І ми хочемо у ньому перемогти. Після цього ми думатимемо про матч, який запланований на 12 квітня. А зараз готуємося до першого матчу серії.

 

http://mavpabasket.com