"Черкаські Мавпи" розтратили величезну перевагу над "Хіміком" і поступилися в овертаймі
Написав Administrator   
П'ятниця, 14 жовтня 2016, 16:41

IMG 16154929485

"Черкаські Мавпи" – "Хімік" 77:80 ОТ (22:22, 23:13, 16:9, 8:25, 8:11)

 

Анкета матчу

Черкаси, ПС "Будівельник"

"Черкаські Мавпи" – "Хімік" 77:80 ОТ (22:22, 23:13, 16:9, 8:25, 8:11)

"Черкаські Мавпи": Чумаков 18 + 8 підбирань, Ткаченко 12, Девіс 12, Скапінцев 6 + 16 підбирань

"Хімік": Сміт 22 + 7 передач, Петров 21 + 11 підбирань, Бєліков 18, Антіпов 14

Статистика матчу.

 

Хід гри

Максим Міхельсон вже в дебюті поєдинку довірив гру молодим виконавцям, випустивши Ткаченка, Руслова і Скапінцева в старті. і що головне - молодь не підвела, а Скапінцев взагалі свій ігровий відрізок провів дуже ефективно. Господарі виглядали на порядок енергійніше чемпіона, проте досвід і клас виконавців Степановського дозволив "Хіміку" завершити перший період внічию.

 

У другому періоді "Мавпам" вдався солідний ривок (11: 2), який господарі організували за рахунок хорошої гри в захисті та вдалому виходу Адедірана. Під кінець періоду "Хімік" скористався серією втрат "Мавп", трохи скоротивши відставання, проте останнє слово залишилося за господарями. Знову вдало увійшла в гру молодь, а Ткаченко заткнув сирену ефектним дальнім.

 

Після великої перерви "Мавпам" не тільки вдалося зберегти перевагу а й розвинути її завдяки фантастичному бажанню, швидкості та відмінному відсотку влучань. У южненців, які налаштуватися на гру належним чином так і не зуміли, в атаці нічого не виходило, а впоратися в захисті з "Мавпами", які влучали майже все, підопічним Степановського не вдавалося.

 

Лише в заключному періоді "Хімік" нарешті зробив правильні висновки, зумівши збити темп гри "Мавп", які за весь останній період набрали лише 8 очок. Южненці планомірно скорочували відставання, залишивши лише 5 балів від переваги "Мавп" за хвилину до фінальної сирени, а лей-ап Бєлікова після ідеальної передачі Сміта відправив команди готуватися до овертайму.

 

Зумівши відіграти 18 очок, "Хімік" отримав колосальну моральну перевагу в додатковій п'ятихвилинці і перемогу вже не відпустив, вигравши в підсумку, здавалося б, уже програний матч.

 

Герої матчу

Черговий відмінний матч провів центровий "Хіміка" В'ячеслав Петров, який вийшовши з лави, оформив дабл-дабл, набравши 21 очко і 11 підбирань. Дуже вчасно у "Хіміка" включився в гру Сміт, (22 очка + 7 передач) який став одним з ініціаторів спурту южненців у четвертому періоді, а кинджальні проходи Бєлікова, який не тільки набрав 18 очок а й перевів гру в овертайм, привнесли в гру чемпіонів необхідну енергію.

 

Найближчі матчі 

Свій наступний матч "Мавпи" проведуть 20-го жовтня у Харкові, де зіграють з місцевим "Політихніком". "Хімік" 21-го жовтня гратиме вже на домашньому майданчику проти "Волиньбаскета".