"Мавпи" знайшли заміну Соломону
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 27 лютого 2012, 14:18

kolievich85188

"Черкаські Мавпи" підписали контракт із чорногорським баскетболістом Іваном Кольєвічем, який має замінити травмованого Вілла Соломона. 

Чорногорський захисник вже одягав свого часу помаранчеву майку черкаської команди, тоді "Мавпи" виступали у лізі УБЛ. Будучи гравцем "Черкаських Мавп" Кольєвіч був одним із найрезультативнішим ліги. Також чорногорець став чемпіоном конкурсу триочкових кидків на матчі всіх зірок. Також Кольєвіч став рекордсменом ліги. В одному матчі чорногорський баскетболіст відзначився 40-а очками.

За свою кар’єру Іван Кольєвіч встиг пограти за такі клуби як: "Будучность", "Летувос Рітас", "Більбао", "Олімпіакос". Зауважимо, що після "Черкаських Мавп" чорногорський захисник не зміг затриматись на довго в жодній з команд. Баскетболіст не тривалий час виступав за южненський "Хімік", польский "Туров". Два місяці Кольєвіч грав у польському "Полфармі", і незважаючи на успішні виступи команди, угоду з чорногорським баскетболістом клуб припинив. Після цього Іван Кольєвіч повернувся до Черкас, де певний час тренувався разом з командою.

Взагалі чорногорський баскетболіст є універсальним гравцем, він може закрити як позицію першого, так і другого номера. Але унаслідок травм Вілла Соломона та Олександра Панченка, тренер "Черкаських Мавп" Володимир Холопов використовуватиме Кольєвіча виключно як першого номера. Дебют Івана Кольєвіча у складі "Мавп" у Суперлізі відбудеться вже завтра у матчі проти дніпропетровського "Дніпра". Окрім Олександра Панченка, у завтрішньому матчі не братиме участь і латвійский форвард команди Іварс Тімерманіс.

"Знайти рівноцінну заміну такому гравцеві, як Соломон, фактично не реально. Кольєвіч – це гравець, якого дуже добре знають в Черкасах. Також він гарно знає наш системний напад, комбінації він вивчив протягом останнього місяця, коли тренувався разом з командою. Попри те, що Іван певний час був без команди, зараз він перебуває в гарній фізичній формі. Думаю, він має нам допомогти", - Володимир Холопов, головний тренер "Черкаських Мавп".