Чоловіча збірна України з баскетболу U-16 поступилася Словенії на чемпіонаті Європи
Написав Administrator   
Неділя, 14 серпня 2016, 07:21

613372

Збірна України, з черкасцями у складі, не змогла здолати фаворита турніру - 59:71.

 

Чемпіонат Європи U-16

Чоловіки. Дивізіон В

м. Софія, Болгарія

Україна – Словенія 59:71(18:24, 14:20, 12:13, 15:14)

 

У матчі зі словенськими однолітками підопічні Андрія Харчинського не вагаючись пішли вперед і вже на 22-й секунді Кім відкрив рахунок. Щоправда, Словенія доволі швидко дала зрозуміти, що вона не Австрія і не Норвегія. Не пройшло і хвилини з початку матчу, як вона відігралася, а після кидка Стреля на 3-й хвилині вже була попереду 8:2. "Іспанець" Грицак намагався тримати партнерів у тонусі. Ось він виграв підбирання, після якого відзначився Бачурін, а невдовзі і сам реалізував три очковий. 7:10 – це вже не трагічно. Але словенці не дали розвинути успіх, більше того досить швидко досягли переваги у 10 очок - 17:7. Втім, відірватися на більш солідну відстань українці не дозволили. 18:24 після першої чверті.

 

У другій десятихвилинці підопічні Андрія Харчинського стали діяти більш уважно. Але підбиратися до суперників ближче, ніж на шести очкову відстань, не вдавалося. На екваторі чверті Скіра набрав два пункти, але одразу ж за цим Бозак реалізував три очковий, доволі швидко Словенія відновила 10-тиочковий відрив 28:38 і відчувши психологічну перевагу, продовжила закидати. На останній хвилині чверті Кім реалізував 2 штрафних – команди пішли відпочивати за рахунку 44:32 на користь словенців.

 

На початку другої половини Бачурін закинув двоочковий, немов сказав – різницю "-10" можна відігрувати. Це не вирок. Третю чверть підопічні Андрія Харчинського провели на рівних. Поступилися лише очком, але це означало, що загальний відрив Словенії збільшився до 13 пунктів.

Заключна чверть знову розпочалася з двоочкового українців, відзначився Кім. Потім він і Клевзунік розвинули успіх. 6:0 на початку чверті. Українці повернулися у гру. Бо Бачурін скоротив відставання до "-5". Нажаль, спалах активності синьо-жовтих словенцям вдалося загасити. Виграти четверту чверть з перевагою "+13" у суперництві з сильним опонентом не вдалося. 59:71 – перемога збірної Словенії.

 

Найрезультативнішим у складі українців став Моїсей Кім – 17 очок і 9 підбирань. В активі Ніка Драгана зі збірної Словенії – дабл-дабл: 17 очок, 18 підбирань.

Тепер шанси на вихід з групи українцям треба реалізовувати у матчі зі збірною Румунії 16 серпня. Але перед цим 15 серпня необхідно виконати "обов’язкову програму" - якомога впевненіше здолати Косово.