Збірна України з баскетболу U-18 вийшла в дивізіон "А"
Написав Administrator   
Неділя, 07 серпня 2016, 06:17

725082

Обігравши в півфіналі чемпіонату Європи збірну Угорщини, Україна з черкасцями на борту вийшла до фіналу.

 

Чемпіонат Європи U18

Півфінал

Україна U18 – Угорщина U18 78:58 (20:20; 13:23; 27:13; 18:3)

 

Збірна України U18 пише історію українського баскетболу. Команда Олександра Ворони здобула чергову вольову перемогу на чемпіонаті Європи. Програючи по ходу гри угорцям (-12), наші хлопці потужно провели другу половину гри і зуміли вийти у фінал чемпіонату Європи, що їм забезпечило путівку у дивізіон "А" на наступний сезон!!!

 

Сьогодні на чемпіонаті Європи  U18 (дивізіон В) були зіграні півфінальні матчі. Серед претендентів на нагороди та підвищення у класі і збірна України, яка у Скоп’є вже встигла наробити чимало галасу. У одному з головних матчів турніру українці зустрілися зі збірною Угорщини. Угорці до цього виграли усі п’ять матчів змагань та мають прекрасну плеяду гравців, рік тому дехто з цих хлопців здобував нагороди чемпіонату Європи U16 у дивізіоні "А".

 

Півфінал розпочався з ривка угорців, вони зуміли закрити свою трисекундну зону і фактично нічого не дали забити нашим хлопцям у першій чверті з середньої та ближньої дистанції. До заключних хвилин періоду статистика команди Олександра Ворони у таких атаках становила лише 12 відсотків! Натомість, допомогли нашим хлопцям снайперські здібності Тиртишника та Немцу. Спершу Немцу своїм триочковим скоротив відставання наших у середині стартового періоду, а наприкінці першої десятихвилинки Тиртишник  підкреслив семиочковий ривок українців дальнім влучанням, яке зрівняло рахунок – 20:20.

 

Другий період повністю залишився за нашим суперником. Джокером у складі став Раднер, який до цієї гри здобував лише 4 очки за гру. Сьогодні він реалізував фактично всі свої атаки у першій половині і дав можливість Угорщині зробити ривок - 9:0 (29:20). Трохи пізніше різниця у рахунку стала вже двозначною – 37:25. Попри  солідну різницю у рахунку, українці у черговий раз на цьому турнірі продемонстрували свій характер. Хороший відрізок у захисті та триочковий Ягодіна наблизила наших до суперника на близьку відстань – 37:33. Однак останнє слово цього періоду було знову за Угорщиною, яка завершила першу половину гри, маючи двозначну перевагу – 43:33.

 

Ця українська збірна очікувано не злякалася труднощів та рахунку на табло. Після перерви битва знову продовжилася. Цього разу повів за собою Скапінцев, який у першій половині перебував у тіні. Його шість очок поспіль та триочковий Горобченка знову наблизив наших хлопців у рахунку – 45:48. Хвилиною пізніше хлопці Олександра Ворони вийшли вперед (вперше у грі) – 51:49. Неймовірне бажання, виграний щит та зразковий захист дозволив нашим гравцям розвинути успіх. За сім хвилин у третьому періоді українці відвантажили у кошик суперника 23 очки і повели у рахунку 56:50!

У четвертому періоді українці продовжили гнути свою лінію. Заводячи у глухий кут суперника своїм зразковим захистом, Україна продовжила впевнено збільшувати перевагу. Потужний ривок, який розпочався ледь не зі старту другої половини, довів підсумковий рахунок гри до розгромної перемоги - 78:58. Ключем наших хлопців до історичного успіху стала гра у захисті. У другій половині вони дали здобути супернику лише 15 очок! Командно українці відіграли і у нападі. Відразу шість гравців здобули 10 і більше очок.

 

Сьогодні наші хлопці зіграють у фіналі чемпіонату Європи!

Суперником нашої збірної буде переможець пари Чорногорія – Словаччина. Але вже можна вітати наших хлопців, вони героїчно повернули прописку у дивізіоні "А"!