Черкаські легкоатлети відкрили змагальний сезон
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 22 січня 2016, 09:57
2 rizdvo 2014 atletu JKT 6656
   У Черкасах уперше у цьому році змагалися легкоатлети. У місті відбувся Відкритий командний чемпіонат області в приміщенні. Його мета – відбір кращих спортсменів для участі у всеукраїнських змаганнях.
    Понад півтори сотні легкоатлетів беруть участь у перших змаганнях нового сезону. Це представники Черкас та районів області. Спортсмени міряються силами у трьох вікових категоріях – дорослі, юніори, юнаки та дівчата. Легкоатлетив виборюють перепустки на всеукраїнську першість.
   Леонід Сіренко, президент обласної федерації легкої атлетики: "Це перші зимові змагання під дахом, де ми можемо подивитися готовність наших атлетів у всіх трьох категоріях. Головне завдання цих змагань – відбір збірної команди області для участі в командному чемпіонаті України".
2 rizdvo 2014 atletu2JKT 7487 2
   У більшості дисциплін домінують атлети Черкас. Утім, є переможці й серед приїжджих спортсменів. Так, ватутінець Роман – найкращий у штовханні ядра.
   Роман Скрипник, легкоатлет (м. Ватутіне): "Мій улюблений вид – штовхання ядра. Результат сьогодні не дуже, але будемо старатися".
   Не відстає від свого земляка й Іван. Хлопець перемагає у стрибках у висоту.
   Іван Голосов, легкоатлет (м. Звенигородка): "Посів перше місце у стрибках у висоту. Займаюся легкою атлетикою вже давно, мені це пригодиться в житті. Також хочу подавати правильний приклад молодшим дітям".
lehkaIMG 8763
   У підсумку серед міст першість здобуває команда обласного центру. З-поміж районів найсильніший - Корсунь-Шевченківський. Наприкінці січня черкащани змагатимуться в Запоріжжі на двох чемпіонатах України. А саме - командному та серед юнаків і дівчат.