Денис Нечипоренко виграв золото Універсіади
Написав Юлія Порпленко   
Четвер, 14 травня 2015, 03:05
Nechyporenko Denys
   У Харкові триває всеукраїнська універсіада з легкої атлетики. У ній беруть участь понад 450 спортсменів- студентів з усієї України.
Аби потрапити на цей старт, вони пройшли попередній відбір на обласних змаганнях. І тепер виборють медалі та залікові очки своєму навчальному закладу. Від Черкащини на старт до Харкова поїхало 27 легкоатлетів.  21 з них – представник ЧНУ, один із ЧДТУ, 3 особи із Уманського національного університету садівництва й ще троє із Уманського педагогічного університету. 
За результатами першого дня змагань у активі нашої команди вже є золото. Його виборов Денис Нечипоренко на своїй профільній дистанції 400 метрів з бар’єрами. Відтак легкоатлет став претендентом на поїздку на Всесвітню Універсіаду, яка відбудеться у липні в Кореї. Нагадаємо, на минулій Всеукраїнській Універсіаді Нечипоренко також переміг. Проте на Весвітню, яка у 2013-му відбувалася у Казані він не поїхав. Все  через фінансові труднощі міністерства освіти, яке має фінансувати поїздку вітчизняних спортсменів. 
 
   Поки золото Дениса єдина нагорода для черкаської збірної у Харкові. На 400 метрівці Вадим Харківський був четвертим. Анастасія Нікітіна у стрибках у довжину посіла 6-те місце, стрибнувши 6 метрів 4 сантиметри.  У стометрівці ця ж спортсменка була восьмою.
Юлія Паламаренко на дистанції 100 метрів з бар’єрами була шостою, а Марина Чеботарьова – сьомою. Олена Сокур фінішувала восьмою у забігу на півтори тисячі метрів. Марина Мошинець у забігу на 3 тисячі метрів була шостою.