Держтренер Мінмолодьспорту: "Відгуки про умови у Черкасах лише позитивні"
Написав Administrator   
Вівторок, 28 квітня 2015, 07:03
 38IMG 4212
   Більш ніж 20 років у Черкасах не проводилися національні змагання з легкої атлетики рівня чемпіонату України. І ось 25 квітня на місцевому Центральному стадіоні відбулася національна першість серед дорослих, молоді та юніорів з бігу на 10 000 метрів, яка офіційно відкрила літній змагальний сезон в країні.
 
- Це стало можливим завдяки тому, що на цій арені з’явилося нове сучасне синтетичне покриття, - розповідає держтренер Мінмолодьспорту України з легкої атлетики Ігор Ліщинський. - А нас там зараз проходив учбово-тренувальний збір групи спринту, і відгуки про умови у Черкасах лише позитивні. Доріжка трошки м’якіша у порівнянні зі змагальною, але це сприяє якісному тренувальному процесу – спортсмени можуть виконувати великий обсяг робіт, не отримуючи ушкоджень м’язів.
1967693874
 
- Можна казати, що легка атлетика найвищого ґатунку повернулася до Черкас на довго?
 
- Я провів декілька зустрічей з керівництвом області та міста, і можу зі впевненістю казати про зацікавленість місцевої влади у тому, щоб ми якомога частіше проводили змагання такого рангу на черкаському стадіоні. У місті готові створювати усі умови, щоб легка атлетика там жила та розвивалася. Навіть пообіцяли закупити на стадіон повний комплект обладнання, щоб можна було провести повний чемпіонат України в якійсь віковій категорії з усіма видами.
 
Окрім того, я б відзначив емоційну складову щодо організації чемпіонату України у бігу на 10 000 метрів. Треба віддати належне і подякувати оргкомітету. Я вже давно не бачив такого вогню в очах у людей, вони ретельно підходили до вирішення кожного питання, організували на найвищому рівні проживання учасників, усю змагальну частину.
umanlatletSAM 0295
 
- Щодо безпосередньо самих змагань – які б результати насамперед відзначили?
 
- Результати хотілося б, щоб були вищими. Але у нас наразі відбувається, так би мовити, перезавантаження у цьому виді. Перемогли киянка Ольга Скрипак (33.06,81) та Дмитро Лашин з Київської області (29.08,48). Хочу відзначити киянина Миколу Нижника. Він не лише виграв чемпіонат у своїй, молодіжній віковій категорії, але й посів третє місце серед дорослих – 29.26,16. Це пристойний результат, кращий за норматив на молодіжний чемпіонат Європи.
 
Окрім того, на цьому чемпіонаті України проходив відбір на Кубок Європи з бігу на 10000 метрів, який відбудеться в Італії 6-го червня. У чоловіків та жінок ми визначили по троє найкращих, і тепер вони їдуть у Заросляк Івано-Франківської області. Там на висоті 1400 метрів над рівнем моря візьмуть участь в учбово-тренувальних зборах, щоб якомога краще підготуватися і добре виступити на Кубку Європи.
 
http://www.uaf.org.ua