Даниленко та Ніколаєва показали кращі результати командного чемпіонату України
Написав Юлія Порпленко   
Четвер, 30 січня 2014, 15:07

danylenko87

Данило Даниленко (на фото)

   Днями у Запоріжжя відбувся командний Чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні.

Протягом трьох днів 460 атлетів з усієї України змагалися за звання переможця. Турнір був першим відбірковим етапом  на польський чемпіонат Світу в приміщенні. Нашу область на запорізькому старті  представляло 18 спортсменів. 

 

 Серед учасників шестеро заслужених майстрів спорту та 38 майстрів спорту міжнародного класу. Змагалися спортсмени у 19 видах. Кращих нагороджували не медалями.  За кожен виступ атлети отримували очки, які додавались до командного заліку області.

 

    За Черкаську збірну виступало 17 атлетів (14 з Черкас, троє з Корсунь-Шевченкіівського).

Блискуче на цьому турнірі виступила Ірина Ніколаєва, яка спеціалізується на стрибках у довжину. У Запоріжжі вона стрибнула на 6 метрів, 51 сантиметр. Також свою дистанцію – 400 метрів виграв черкаський вихованець – Данило Даниленко (48.88 сек.). Разом з тим у чоловічій естафеті черкащани показали третій результат.

 

   У підсумку Черкащина стала 9ю у рейтингу областей, набравши  445 очок. В активі лідерів змагань - донеччан  1377 очок. Найрезультативніші учасники запорізького старту примножили шанс потрапити на чемпіонат Світу в приміщенні, який відбудеться 7-9 березня у польському Сопоті. Остаточний список кандидатів на  світову першість буде відомий після сумського ЧУ у приміщенні, що розпочнеться 19-22 лютого. 

 

Леонід Нечипоренко, головний тренер збірної Черкаської області з легкої атлетики: