На "Кубку Тканка" встановлено два рекорди!
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 16 грудня 2013, 07:23
 

tkanstartIMG 2442

   У Черкасах завершився «Кубок Тканка». Найпрестижніші легкоатлетичні змагання Черкащини у приміщенні зібрали студентів з 8-ми вищих навчальних закладів.

Загалом у меморіалі колишнього ректора ЧНУ – Олександра Тканка взяли участь майже 300 спортсменів. Серед них вистачало майстрів спорту та членів збірної України.

 

ypalaIMG 2393

    Свої сили у черкаському манежі випробували відразу 8 українських збірників. Серед спортсменів, які захищають кольори української націоналки і черкаський атлет – Денис Нечіпоренко. Молодий спортсмен спеціалізується на бігу з бар’єрами та коротких дистанціях. На домашніх доріжках Денис успішно пробій 400 метрів і встановив один із двох рекордів змагань. Цю дистанцію Нечіпоренко пройшов за 50.33 секунди. Також Денис допоміг команді ЧНУ здобути головну нагороду в естафеті.

 

  Ще один рекорд «Кубку Тканка» підкорився луганчанину - Сергію Копанайку. Перший номер збірної України у бігу з бар’єрами взяв участь у одному з найцікавіших видів програми. Копанайку у черкаському «Манежі» довелося протистояти  своєму головному українському конкуренту – Артему Шаматіну з Дніпропетровська, а також досвідченому черкаському багатоборцю – Олексію Гордієнку. У забігу на 55 метрів перемогу святкував Копанайко, який у першому забігу встановив рекорд змагань - 7.17 секунди.

smolbigIMG 2410

barerIMG 2437

zbirnikiIMG 2440

Копанайко та Шаматін, після вдалої спроби

 

«55 метрів з бар’єрами навіть цікавіша ніж класична дистанція у 110 метрів. Вона дуже емоційна і непередбачувана. Стартануть можна так що і не виправиш ситуацію потім. Агресія у такому забігу неймовірна. Відчуваєш, що на біговій доріжці друзів немає. Сьогодні я змагався зі своїм хорошим товаришем – Шаламатіним, але під час забігу він для мене був виключно конкурент», - говорить після виграшу Копанайко.

 

640IMG 2420

 

  Окрім бар’єристів у Черкаси ще приїхала низка топових спортсменів. Зокрема Україну на міжнародних турнірах представляють Дмитро Яковенко, Олександр Шелест, Ірина Синиця та Денис Тесленко. Всі топ-спортсмени відносно легко взяли золоті нагороди на черкаському турнірі.

 

sekyndomerIMG 2460

 

nechiporpiadIMG 2404

 

Леонід Нечіпоренко, голова оргкомітету турніру: