У Черкасах змагаються кращі легкоатлети країни
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 14 грудня 2013, 13:07
smolbigIMG 2410
   Понад дві сотні спортсменів із різних куточків України вже другий день визначають кращого на турнірі присвяченому пам’яті Героя Радянського Союзу Олександра Тканка.
    Швидкі, дужі та витривалі. Це про учасників цьогорічного чемпіонату з легкої атлетики у приміщенні, присвячених пам’яті Героя Радянського Союзу Олександра Тканка. Ці змагання беруть свій початок у 1989 році і вже традиційно проводяться у нашому місті. Зазвичай їх проводять у річницю визволення міста Черкаси від німецько-фашистських загарбників.
   Легкоатлетичні змагання традиційно проходять у стінах спортивного комплексу «Манеж». Цьогоріч випробувати свої сили на щорічній першості завітало близько двох сотень спортсменів із різних куточків України, серед них: Умань, Вінниця, Кіровоград, Біла Церква, Полтава та інші. Учасники визначають кращого у низці вікових категорій та різних розрядах.

14 tkanko 2013 223333awrsegdfhsr5yshrfgDSC 6284

   «Минулоріч нам так і не вдалося втілити заплановане.Конкуренція на цих змаганнях дуже сильна, тому важко щось передбачити. Проте ми готувалися ретельно. Сьогодні будемо особливо уважні та сконцентровані. Змагання рейтингові, тому перемога тут дуже важлива», – говорить Андрій Коломієць, учасник із міста Умані.
   У перший день змагань, 13 грудня, спортсмени визначали кращого у бігу на різні дистанції (60 метрів, 400 метрів, 3000 метрів), естафеті та стрибках у довжину. Сьогодні, у другий день змагань, легкоатлети змагатимуться у потрійному стрибку, стрибках у висоту та бігу на дистанцію 200 метрів та 1000 метрів. Кращих із кращих визначать за результатами загальнокомандного заліку, який включатиме 16 найвищих показників. Кожен учасник першості має можливість випробувати свої сили у двох видах змагань та естафеті.

14 tkanko 2013 Dggg55SC ggg6462

   «Ця першість має на меті популяризувати легку атлетику серед студентів вузів та шкіл, віддати дань пам'яті воїнам-визволителям міста Черкаси та вшанувати пам'яті Героя Радянського Союзу, професора О.В.Тканка. Традиційно ці змагання зібрали лише кращих з кращих. Радує, що попри холодну погоду, у нас є певні команди, які приїздять до нас щороку. Звісно, такі змагання потребують гарної фінансової підтримки. Проте не завжди знаходяться люди, які її могли б надати. Думаю, що цьогорічний чемпіонат закінчиться на мажорній ноті та всі учасники лишаться задоволені», – говорить Леонід Нечипоренко, головний організатор змагань. 

14 tkanko 2013 Teslenko 200m

   Переможці цьогорічного чемпіонату з легкої атлетики у приміщенні будуть відомі вже сьогодні по закінченню змагань.