Уродженець Черкащини – найшвидший в Україні!
Написав Administrator   
Вівторок, 29 жовтня 2013, 12:48
2013 sportsmen artekyman
   Уманський школяр Максим Музиченко став чемпіоном України з бігу на 60 метрів.
   Максим Музиченко займається спортом більше 4 років. Кожну вільну хвилинку присвячує спортивним заняттям. Завдяки своїм старанням та наполегливості, молодий спортсмен не лише є чемпіоном з 4-х борства України, чемпіоном України з бігу на 60 м, а й побив рекорд табору «Артек» з бігу на 60 м, який тримався 12 років.

Вже протягом 10 років школярі школи № 3 беруть участь у Всеукраїнських змаганнях «Старти надій», які проходять у МДЦ «Артек». Цього року в змаганнях брали участь представники із 27 областей, проте уманському школяреві вдалося вибороти золото.

   Максим учень 8-С класу ЗОШ №3. Не дивлячись на свої значні досягнення, він досить сором’язливий, навчається на добре й відмінно. Спортом почав займатися 4 роки тому, відразу як закінчив початкові класи.

   - Максим відрізнявся від інших учнів своєю швидкістю. Тренер Микола Ткачук із ДЮСШ помітив його і взяв до себе на навчання – розповідає шкільний тренер молодого спортсмена Станіслав Максімцов. –З того часу хлопець почав серйозно займатися спортом. До змагань в «Артеці» ми його готували близько року. І як бачимо є результат.

2013 yman sportsmen artek2

   Кожного дня Максим тренується щонайменше по 2 години, це не враховуючи уроки фізкультури. Не дивлячись на всі свої старання він не надіявся на перемогу в змаганнях, проте дуже до цього прагнув. Максим став не лише чемпіоном України з бігу на 60 м, а й зайняв третє місце по особистій першості стрибків в довжину з бігу з результатом 5,61 м. Від перемоги його відділили 20 см.

   - Якщо чесно, то я не дуже хотів брати участь у змаганнях, думав, що мені вистачить тих, які вже були, - ділиться з нами хлопець. – Проте тренери та мої рідні переконали мене, що варто себе спробувати, тим більше, що були всі шанси стати чемпіоном. За що я їм дуже вдячний.

   Максим мріє потрапити до збірної України по легкій атлетиці. Молодого спортсмена вже помітили тренери Київського спортивного ліцею-інтернату та кличуть його навчатися до себе. А зараз Максим отримав ще одну путівку в «Артек», де буде вже не змагатися, а відпочивати. Про це інформує сайт "Вечірня Умань".