Відкритий олімпійський урок легкої атлетики
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 25 лютого 2013, 10:20

ukok1027

   На Черкащині вперше проведено відкритий олімпійський урок легкої атлетики. Першопрохідцями стали учні 3-В класу колегіуму " Берегиня".


   Ідея проведення уроку легкої атлетики  вмотивована  тим, що урок проводився в сучасному легкоатлетичному "Манежі", з використанням сучасного  інвентарю - (дитячий набір легкої атлетики) який НОК України передав обласному олімпійському осередку. Особливістю уроку було саме те, що учні на розминку вийшли разом учасниками ХХІХ, ХХХ олімпійських ігор, провідними спортсменами,  студентами - волонтерами, ветеранами спорту.


   Найважливышим, моментом на що розраховували організатори уроку була участь в цьому заході батьків дітей, до яких звернулись запрошені шановні гості з пропозицією разом сприяти вихованню здорового підростаючого покоління, активно залучати дітей до занять у спортивних секціях легкої атлетики , інших видів спорту, стверджувати здоровий спосіб життя.

    Привітати дітей на урок завітали - керівник служби президента НОК України, дворазовий бронзовий призер олімпійських ігор Тамм Юрій Августович , олімпійський чемпіон з веслування Андрій Хіміч, срібний призер олімпійських ігор з веслування Олександр Мотузенко, учасники олімпійських ігор легкоатлети Юлія Олішевська, Олександра Стаднюк, перший заступник голови В НОК України , Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, член НОК України Микола Холоденко, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Юрій Мрачковський, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Леонід Сіренко , представники центральних спортивних органів, федерацій, а також керівники спортивних органів управління міської ради та облдержадміністрації.

urok2038

  Від імені президента НОК України учасників відкритого уроку і всіх присутніх щиро привітав  Юрій Тамм , олімпійський чемпіон з веслування Андрій Хіміч.

Всі присутні з великим задоволенням та  інтересом споглядали за цікавими вправами розминки і естафетами, які підготували учні під керівництвом вчителя фізичної культури колегіуму" Берегиня" Юнак Людмили Петрівни.

На завершення, учні виконали в живу олімпіський гімн, а Юрій Тамм і Андрій  Хіміч вручили дітям та  вчителю фІзкультури подарунки від НОК України та обласного олімпійського осередку. Незабутні враження від проведеного заходу ще на довго залишаться в пам’яті всіх учасників спортивного свята.