Результати черкаських атлетів на чемпіонаті України
Написав Юлія Порпленко   
Середа, 20 лютого 2013, 10:08

Holosha_Olena

На Чемпіонат Європи поїде лише одна черкащанка - Олена Холоша

   10 загальнокомандне місце - саме так завершився для черкащан Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих. Найбільший внесок до командного доробку зробила Олена Холоша. У стрибках у висоту один з лідерів черкаської збірної здобула золоту нагороду. Притому, наша легкоатлетка повторила свій кращий результат - 1.95 см.

Одночасно, в сумському манежі відбулись 2 важливі легкоатлетичні старти: Чемпіонат України серед дорослих та молоді. Черкаське представництво у складі 21 спортсмена непогано зарекомендувало себе на обох змаганнях.

 

   Відтак, серед молоді Ірина Нечипоренко завоювала 2 бронзи: у стрибках у довжину та у забігу на 60 метрів з  бар’єрами. Ще одну брорнзу та собистий рекорд у змаганнях серед дорослих оформила Ірина Янченко, яка спеціалізується на потрійному стрибку. Її результат - 13 метрів та 38 сантиметрів.


   З непоганими результатами, але без медалей завершили виступи досвітчені черкаські атлети В'ячеслав Олішевський подолав 800 метрів за 1 хвилину 49 цілих та 45 сотих секунди й зайняв четверту позицію у забігу. Зимовий рекорд Черкаської області в естафеті 4 по 400 встановила чоловіча збірна. Вадим Харківський, В’ячеслав Олішевський, Михайло Могилястий, Денис Нечипоренко, їх час 3,18,14 також залишив атлетів за крок від п'ядесталу.


   Чемпіонат України серед дорослих був відбірковим етапом на участь у березневому чемпіонаті Європі у  Гетеборзі. Ймовірно, до Швеції поїде  єдина представниця Черкащини - Олена Холоша. Вона спеціалізується на стрибках у висоту.