Черкаси стали домівкою для кращих фехтувальників України
Написав Ігор Волошин   
Понеділок, 09 лютого 2015, 09:45
90215 1098891 1
     Черкаси прийняли всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях серед кадетів (до 17 років).
     До нашого міста завітали спортсмени з усіх куточків України, щоб вибороти місце у національній збірній команді України для подальшої участі у чемпіонаті Європи, який пройде вже через два тижні у Словенії. Спочатку боротьба велась на доріжках СК "Манеж", а фінали пройшли на третьому поверсі ТРЦ "Любава", де чисельні вболівальники могли отримати насолоду недільного вечора від спостереження за майстрами шабельного фехтування.
   Щодо виступів господарів змагань, то до фіналу потрапив лише один черкасець – Роман Куксенко. Хлопець – вихованець КДЮСШ № 2, учень 11 класу ФІМЛІ. Роман у рівній та видовищній боротьбі за «золото» поступився миколаївському спортсмену Євгену Трифонову. Бронзові нагороди отримали два киянина – Борис Мельник та Олександр Яцюк. Саме ці чотири спортсмени і будуть представляти Україну на чемпіонаті Європи.

90215 1098891 2

   Серед представників жіночої статі кращою стала харків’янка Дар`я Гонцова, яка у фіналі була сильнішою за Евеліну Максимову з Миколаєва. А «бронзу» поділили між собою одеситка Маргарита Смирнова і миколаївка Аліна Петруша.
   У нагородженні переможців та призерів взяли участь начальник управління у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, державний тренер України з фехтування Гарнік Давидян, начальник відділу фізкультури та спорту Черкаської міськради Олександр Гаврилов і заслужений тренер України, Президент Черкаської обласної федерації фехтування Людмила Шкалікова.

90215information items 2325

   У підсумку змагань державний тренер України з фехтування відмітив високий рівень проведення заходу та запропонував провести у Черкасах чемпіонат України.