Двоє черкаських фехтувальників вибороли путівку на чемпіонат Європи!
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 27 січня 2014, 12:15

kyksenko

 

   Вчора у Черкасах завершилися Всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях.

Це останній відбірковий рейтинговий етап до чемпіонату Європи та Світу. На турнір, який відбувся у залі черкаського ФОКу, приїхали спортсмени з усіх регіонів, де культувується фехтування на шаблях, а саме: Київ, Миколаів, Нетішин, Одеса та АР Крим.

 

   У видовищній  боротьбі черкащанин Роман Куксенко здобув впевнену перемогу над киянином В`ячеславом Левчуком, і очолив український рейтинг. 

  

   Таким чином Куксенко став володарем четвертої путівки на чемпіонаті Європи, (що відбудеться з 20 лютого по 4 березня у м. Єрусалим (Ізраіль) від України. Разом з Куксенком на цей турнір поїде миколаєвець Євген Трифанов, кияни В`ячеслав Левчук та Борис Мельник. У збірній України серед дівчат теж наша черкащанка - Валерія Гнідашева. Ця юна талановита дівчина молодша своїх партнерів по збірній аж на три роки, їй всього 14-ть. Ще місяць тому вона стала переможцем проекту "Ліга 10-13", а сьогодні - потрапила у збірну команду України серед кадетів. Крім неї збірну команду України будуть представляти миколаєвка Євгенія  Аленіна, киянка Марія Марценюк та одеситка Олександра Явник.

 

divchataP1260087

 

  Вчора, на черкаських доріжках пройшли командні змагання з фехтування на шаблях серед юнаків та дівчат. Черкаська команда дівчат у складі  Гнідашевої Валерії, Грабіжної Катерини, Лихолай Катерини та Мінчукової Анастасії посіла другу сходинку, програвши команді з Одеси. Наші юнаки також посіли другу сходинку, програвши у фіналі киянам.