Світові нагороди фехтувальників Черкащини
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 14 листопада 2012, 09:00

3534645645645tbilisi-sabre-w-m-team-stat

   Із низкою нагород повернулися черкаські фехтувальники із етапу Кубку Європи.

   Цього разу черкаські фехтувальники у складі збірної України вирушили підкорювати етап Кубку Європи «U-23» з фехтування на шаблях. Честь Черкащини на цих змаганнях відстоювали вихованці Черкаської обласної організації ФСТ «Динамо». Помірятися силами на ці змагання завітали кращі фехтувальники із різних країн світу, серед них: Грузія, Україна, Азербайджан, Білорусь, Іран та інші. Зважаючи на велику кількість змагальників, конкуренція була неймовірно сильною, а кожен двобій – надзвичайно азартний та драматичний. Спортивний марафон тривав протягом десяти днів, з 12-го по 21-ше жовтня, у місті Тбілісі (Грузія).

   Завдяки старанням наших спортсменів жіночій збірній Україні у складі  Валерії Чудикової та  двох «динамівок» Олени Кравацької (Одеська-Хмельницька обласні організації) та Ксенії Перцевої (Черкаська обласна організація) вдалося вибороти золото та зійти на п’єдестал першості. Крім цього черкаській фехтувальниці Ксенії Перцевій вдалося посісти шосте місце в особистому заліку серед спортсменок віком до 23-ох років.

   tbilisi-sabre-w-76868stat 

    Серед чоловіків відзначився вихованець Черкаської ФСТ «Динамо» Іван Бомко. Хлопець продемонстрував високу спортивну майстерність та гарне володіння шаблею, виборовши бронзу в особистому заліку серед спортсменів віком до 23-ох років. А у півфіналі черкасець виборов срібло, поступившись лише хазяїну турніру Сандро Базадзе. У підсумку чоловіча збірна України у складі Євгена Стаценка, Івана Бомко та Юрія Цапа з фехтування посіла почесне друге місце з рахунком 44:45, недобравши до перемоги усього одне очко. До вашої уваги технічні результати змагань надані НФФУ:

 

Технічні результати:

Шабля жіноча:                              Шабля чоловіча:

1.Україна                                   1. Грузія

2. Азербайджан                           2. Україна

3. Іран                                        3.Білорусь 

 

Технічні результати:

Шабля чоловіча:

1. Сандро Базадзе (Грузія)

2. Бека Базадзе (Грузія)

3. Міхаель Мардалеішвілі (Грузія)

3. Іван Бомко (Україна, Черкаси)

8. Юрій Цап (Україна)

11. Євген Стаценко (Україна)

 

Технічні результати:

 Шабля жіноча:

1. Севил Бунятова (Азербайджан)

2. Валерія Чудикова (Україна)

3. Олена Кравацька (Україна)

2. Аїда Аласгарова (Азербайджан)

6. Ксенія Перцева (Україна, Черкаси)