Черкаси прийняли фехтувальників із усієї України
Написав Administrator   
Субота, 26 листопада 2016, 23:38

PB23523460017

Сьогодні в Черкасах на базі ФСК "Манеж" пройшов Кубок України з фехтування на шаблях.

 

 

Черкащина вперше приймає такі представницькі змагання. У дорослих це перший після Олімпійських ігор в Ріо старт у сезоні і проходили вони вже за новими правилами.

 

До Черкас приїхали спортсмени з усіх куточків України, де культивується фехтування на шаблях, а саме: з Києва, Миколаєва, Одеси, Хмельницька та Харкова. Більше половини учасників - чемпіони та призери  Олімпійських  ігор, Світу, Європи та чемпіони Всесвітніх ігор. 

 

25 листопада пройшли особисті змагання серед чоловіків та жінок. Перемогу здобув представник Одеси Ягодка Андрій, який у фіналі виграв у представника Черкас Бомка Івана. Третє місце поділили представник Києва Стаценко Евгеній та преставник Миколаєва Цап Юрій.

У жінок досить несподівано перемогу здобула представниця Києва Бакастова Юлія, яка два бої поспіль виграла спочатку у срібної призерки Олімпійських ігор в Ріо харків`янки Вороніної Олени, а у фіналі перемогла олімпійську чемпіонку Ольгу Жовнір. Ще одне третє місце посіла представниця Миколаєва Мамонтова Олександра.


26 листопада відбулися командні змагання. Серед чоловіків та жінок перемогу отримали представники міста Києва. Срібними призерами у чоловіків та жінок стали команди міста Миколаєва, а бронзовими призерами і в чоловічій, і в жіночій командах стали представники міста Черкас у складі: чоловіки - Бомко Іван, Красовський Олександр, Каракай Олександр та Нікітін  Юрій, жінки - Залевська Діана, Озерова Дар`я, Грабіжна Катерина та Псюрніченко Аліна.