Абсолютним переможцем на святі Піддубного став черкащанин!
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 19 серпня 2013, 08:31

4e9a57f14c52ec195ab3ca0ae9d9e537 main

   Вчора у Красенівці завершився щорічне традиційне свято на призи богатиря Івана Піддубного.

Головною складовою цього свята став борцівський турнір у якому взяло участь 86 спортсменів з чотирьох країн. На килим серед дорослих у чотирьох вагових категоріях виходили борці з України, Росії, Польщі та Литви.

 

 

   Рівень борцівського складу підтверджували спортивні звання самих учасників престижних баталій. Так у Красенівку приїхали два майстри спорту міжнародного класу та 36 майстрів спорту і кандидатів. Цікаво, що цьогорічний тріумфатор Всеукраїнської Універсіади – Дмитро Пислар з Миколаєва на цьому килимі зумів взяти лише бронзу.

 

   Перемогу в абсолютній категорії оформив черкаський супертяж Андрій  Шевченко, Андрій став кращим і у категорії 120 кілограмів. Переможець минулорічної абсолютки – литовець Алдіас Лукашайтіс задовільнився лише золотом у власній ваговій категорі – 96 кілограмів.

 

   Ще три нагороди для Черкащини оформили юнаки. Серед старших юнаків Микола Мозговий виборов золото у вазі 58 кілограмів, у фіналі хлопець боровся зі своїм земляком із Золотоноші – Валері Геворкяном. А Владислав Танський з Черкас став третім серед юнаків 2004-2005 р.н.