Федерація боксу Умані підбила підсумки 2015 року
Написав Administrator   
Субота, 02 січня 2016, 18:28

2misce1

До Вашої уваги ТОП-13 подій в уманському боксі за минулий рік

 

   От і підійшов до закінчення 2015 рік. Він запам’ятався нам позитивними змінами, які безумовно підняли на новий рівень бокс в Умані. Хотілося б підсумувати всі основні події року і додати трішки статистики. Отже, до вашої уваги ТОП-13 подій в уманському боксі, які відчутно підіймають цей вид спорту на найвищі сходинки в рейтингу найпопулярніших та прогресуючих видів спорту міста Умань. 


   13 місце. За 2015 рік боксери з Умані взяли участь в 40-ка боксерських заходах на території міста, області та України. Відвідали 11 чемпіонатів України в різних вікових категоріях, 6 чемпіонатів області, 15 змагань різного рівня та 9 навчально-тренувальних зборів. 66 боксерів з Умані взяли участь у 11 чемпіонатах України за 2015 рік. Та 119 боксерів-уманчан взяли участь у 6 чемпіонах Черкаської області, які проходили в поточному році. Погодьтеся, цифри вражаючі!!!

13misce

   12 місце. Цього року Умань змогла провести 5 боксерських заходів – 5 свят, в яких взяли участь більше 500 боксерів різного віку з Пісківки, Білої Церкви, Ставища, Висилькова, Києва (Київська область), Вінниці, Іллінців, Гайсина, Бершаді(Вінницька область), Первомайська та Южноукраїнська (Миколаївська область), Кіровограду та Олександрії (Кіровоградська область) з Христинівки, Монастирища, Жашкова, Мошурова, Тального, Чорнобаю, Черкас, Ватутіного, Уманського р-ну, Умані (4 команди), Черкаська область) і з Одеси, Чернівців, Житомира.

12misce

12misce1

   11 місце. Маємо рекорд за всі часи уманського боксу - 17!!! призерів чемпіонатів України в різних містах та в різних вікових групах протягом 2015 року назбирала Умань:
1. Дзюбейло Максим І місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 48кг
2. Маргарян Артур ІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 54кг
3. Овсянніков Євген ІІ місце (молодь м. Хмельницький, квітень) 49кг
4. Івасюк Валентин ІІ місце (юнаки м. Ужгород, травень) 40кг
5. Дзюбейло Максим ІІ місце (юнаки м. Ужгород, травень) 48кг
6. Мирошник Андрій ІІ місце (юнаки м. Тернопіль, травень) 43кг
7. Смирнов Андрій ІІІ місце (дорослі до 22 років Запоріжжя, вересень) 64кг
8. Смілянець Назар ІІІ місце (юніори м. Тернопіль, травень) 63кг
9. Безверхий Олександр ІІІ місце (юніори м. Одеса, грудень) 70кг
10. Колісніченко Максим ІІІ місце (юнаки м. Ужгород, травень) 41.5кг
11. Шиманський Ростислав ІІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 40кг
12. Возний Олексій ІІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 38.5кг
13. Івасюк Валентин ІІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 43кг
14. Іванчук Роман ІІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 38.5кг
15. Колісніченко Дмитро ІІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 33кг
16. Башинський Олексій ІІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 62кг
17. Давиденко Артем ІІІ місце (юнаки м. Вінниця, листопад) 46кг
Також маємо в цьому році ще один рекорд - 48!!! чемпіонів Черкаської області в різних вікових категоріях. Звичайно, дехто ставав чемпіоном 2 рази на рік наприклад: Остапчук Дмитро, Овсянніков Євген, Власюк Євген, Івасюк Валентин, Дзюбейло Максим, Колісніченко Максим, Башинський Олексій, Видрик Дмитро, Шиманський Ростислав та Цуркан Анастасія. Інші боксери за поточний рік один раз ставали переможцями області.

11misce

   10 місце. У всіх чемпіонатах Черкаської області з боксу в 2015 році окрім кількох (серед жінок, та 1 раз серед дорослих і те тільки через згуртовану фальсифікаційну роботу черкаських суддів) збірна м. Умань серед юнаків, стабільно посідає І командне місце в області. Це також історичні факти.

10misce

   9 місце. Цього року два судді національної категорії з Умані Кабанов Віктор та Ковалик Олег в якості суддей відпрацювали на 14-ти чемпіонатах України та Міжнародних турнірах. Кабанов Віктор двічі визнавався кращим суддею чемпіонату України. Він справедливо входить до 20-ки кращих суддей нашої держави. В Черкаській обл. обидва наших судді являються беззаперечними авторитетами і входять в 3-ку найкращих.

9misce

   8 місце. 7 боксерів з Умані , а саме: Дзюбейло Максим, Видрик Дмитро, Смирнов Андрій, Івасюк Валентин, Шиманський Ростислав, Овсянніков Євген та Колісніченко Максим регулярно викликались на навчально-тренувальні збори до Коломиї, Надвірної, Трускавця, Тисовця, Харкова, Чернігова, Вінниці в складі збірної України з боксу у своїй віковій групі.

8misce

   7 місце. Вперше за всю історію боксу в нашому місті уманчанина Дзюбейла Максима було визначено найкращим боксером Чемпіонату України в м. Вінниця і відзначено пам’ятним кубком. Надіємось, що в наступному році подібний кубок Максим привезе вже з чемпіонату Європи.

7misce

   6 місце. Феєричний стрибок уманських боксерів-юнаків. За рік, що минає, уманські юнаки здобули на всіх 12 нагород на 2 чемпіонатах України. І якби, знову ж, не прикрі суддівські ляпи, то призерів та чемпіонів було б на порядок більше. Хотілося б згадати бій Швеця Сергія в Ужгороді та Дзюбейла Максима там же у фіналі. Також бої Івасюка Валентина та Шиманського Ростислава у Вінниці. У всіх цих випадках судді просто обікрали наших хлопців, а за разом і можливість поїхати на бажаний чемпіонат Європи забрали. Та це їх зробило тільки сильнішими!!!

6misce

   5 місце. Вперше за всю багаторічну історію уманського боксу наш боксер посідає ІІІ призове місце на Чемпіонаті України серед дорослих до 22 років. Ми довго цього чекали. Провівши 3 чудових бої, Андрій записав своє прізвище золотими літерами в історію боксу міста.

5misce

   4 місце. Четвертим офіційним Майстром Спорту України з боксу з Умані став Овсянніков Євген після Дробілка Дмитра, Смирнова Андрія та Петриченка Ярослава. Від Бога талановитий, але надто не дисциплінований Женя всіх здивував, провівши 3 виграшних прекрасних бої на Чемпіонаті України серед молоді в м. Хмельницький. Лише у фіналі травма руки не дозволила Євгену виграти змагання і потрапити до основного складу збірної України і поїхати на чемпіонат Європи. Феномен Пряніка (так його називають всі) полягає в тому, що цей хлопець показує страшний потенціал і все це абсолютно не тренуючись. Та ми всі розуміємо, що це до пори до часу. Своїм шансом сповна Женя не хоче скористатись. В його випадку це реальний квиток в життя міг би бути… До слова, Женя вже на дорослому чемпіонаті України потрапив в поле зору старшого тренера збірної України серед дорослих Сосновського Д.Д., провівши прекрасний кокурентний бій з одним із лідерів збірної України 25-тирічним Козаруком Д. з Вінниці. І знову ж, все практично без тренувань…

4misce

   3 місце. Нарешті дочекались. В Умань привезли справжній Олімпійський ринг. Дякуючи спільним зусиллям губернатора Черкаської області Ткаченка Ю.О., мера міста Умань Цебрія О.В., секретаря міської ради Кирилюка Л. М., начальника відділу фізкультури та спорту уманської міської ради Ремез О.Г., директора ДЮСШ №1 м. Умань Грязнова В.Г., Голови федерації боксу м. Умань Романюка Р.І., депутата Черкаської обласної ради Кучер Г.М., Голови федерації боксу Черкаської області Тищенка С.О. та інших не байдужих до боксу людей за всю історію міста Умань нарешті має справжній ринг, на якому можна проводити змагання найвищих рівнів. 

3misce

   Знаковою подією стало відкриття рингу на день міста. В присутності багатотисячної аудиторії глядачів та вищеперечислених почесних гостей, а також запрошеного гостя МСМК Митрофанова Дмитра в центрі міста відбулось 19 прекрасних боїв, в яких збірна Умані змагалась з боксерами з Черкащини, Кіровограду та Київщини. Упевнену перемогу з рахунком 15:4 святкували уманські боксери.

   2 місце. І ось дочекались відкриття нового залу. Цілий рік йшли ремонтні роботи і відкриття залу відтягувалось на невизначений термін. Проте, коли воно відбулось – все вийшло на височенному рівні. Приїзд зірки світового боксу Олександра Усика взагалі розігріла цікавість у багатьох прихильників боксу, тому в день відкриття в залі не було де яблуку впасти. Окрім О. Усика стрічку перерізали :перший заступник міського голови. Клочко С.Л., Директор ДЮСШ м. Умань Грязнов В.Г., секретар міської ради Кирилюк Л.М., голова федерації боксу м. Умань Романюк Р.І., настоятель храму всіх святих Олександр Смагло, Голова федерації боксу Черкаської області Тищенко С.О.. На урочистому заході почесними подарунками були відзначені всі ті, хто вніс свою часточку у відкриття нового, сучасного, спеціалізованого залу боксу, а також кубками статуетками та боксерськими рукавицями з автографами О. Усика. Цей зал боксу є дійсно найкращим в області. Знову ж, це все завдяки спільній, злагодженій праці дітей, тренерів та керівництва міста. Всім дякуємо!!!

2misce

2misce1

   1 місце. Перше місце посіла подія, яка не може не радувати. У двох залах боксу зараз в Умані займається більше 150-ти боксерів різного віку. Окрім наших залів ще бокс розвивається у Б.К. «Вега», а це ще більше 50-ти чоловік. Також бокс зародився в сімейно-розважальному комплексі «Амарант» - це ще 50 юних бійців. Все це називається масовість. І незпроста так сталось, що в Умані займається боксом скільки людей, адже останні роки в місті ведеться потужна пропаганда та популяризація цього виду спорту. Наша мета – стати столицею боксу в нашій державі. Може трішки нескромно, але ще 10 років тому ніхто не повірив би нинішнім здобуткам боксерської Умані. Так що потрібно вірити і йти до свої мети…

   Федерація боксу м. Умань, Б.К.»Ринг» та відділення боксу уманської ДЮСШ висловлює щиру подяку людям, які підтримували уманський бокс матеріально на протязі 2015 року, а саме: меру м. Умань Цебрію О.В., голові Черкаської облдержадміністрації Ткаченку Ю.О., голові федерації боксу Черкаської області Тищенку С.О., П.П. Лукашенку О.М., П.П. Кисляку С.Г., П.П. Кучерявому Л.Б., ректору УДПУ Безлюдному О.І., П.П. Хорохонько С.В., П.П. Гордію  М.В., П.П. Микитчаку  П.П., П.П. Сторожуку А.В.

   Керівництво федерації боксу м. Умань всіх вітає з Новим 2016 роком та Різдвом Христовим!!! Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, віри у свої сили та у свої можливості, сили волі, наполегливості, терпіння, хоч трішки удачі та, звичайно ж, щастя в особистому житті.
З Новим Роком!!!