Боксери з Черкащини вдало виступили на Всеукраїнському турнірі
Написав Ярослав Петриченко   
Понеділок, 13 квітня 2015, 19:56

17.19jl82t-d6JPg 1

   Днями у місті Васильків, що на Київщині зібрались найкращі боксери-юнаки(2001-2002р.н.) для участі у Всеукраїнському турнірі найсильніших боксерів України пам’яті МСМК Ліфанова О.М.

Старший тренер збірної України з боксу серед юнаків Кудінов О.Б. викликав на ці змагання лише по 8 найсильніших боксерів у кожну з 20-ти вагових категорій.Приємно відмітити, що з Умані таких було аж 10! В кожній з ваг. категорій були сіяні боксери, тобто явні лідери. Серед уманчан сіяними були Швець Сергій(38.5 кг), Шиманський Ростислав(37 кг), Дзюбейло Максим(41.5 кг) та Видрик Дмитро(54 кг).


   За підсумками чотириденних боїв переможцем престижного турніру став уманчанин Дзюбейло Максим, почергово вигравши у трьох боксерів , в тому числі і у діючого чемпіона України Гaрячого Д. з Бердянська.

 

   Також провів три бої Швець Сергій. Отримавши перемоги в двох перших, у фіналі наш Сергій на думку більшості виграв у Гюльмамедова В. з Бердичева. Та судді віддали перемогу з рахунком 2:1 бердичівському боксеру та ще й кубок вручили за найкращу техніку. Знову, і на цих змаганнях, поняття про справедливість було суб’єктивне. Та ми руки не опускаємо, адже за півтора місяці в Ужгороді чемпіонат України, де і вирішиться хто ж дійсно буде відстоювати честь України на чемпіонаті Європи.
Треті місця посіли Видрик Д. (54 кг), Івасюк В.(37 кг), Шиманський Р.(37 кг) та Мосонзенко А.(44.5 кг). Всі вони показали якісний зрілий бокс. Шиманський та Мосонзенко програли свої бої цьогорічним чемпіонам України у доволі рівних боях. Івасюк В. взагалі свій півфінальний бій не програв та судді знову з різноголоссям віддали перемогу його опоненту з Маріуполя Крапівіну І. Ну і Діма Видрик обидва своїх бої на цих змаганнях проводив з отруєнням. Перший бій, як виявилось пізніше, він проводив з температурою +38.6 градусів. В півфіналі, температура вже була меншою, але в’ялість та втома дали про себе знати та і опонент був сильніший ніж попередній. Отож, у півфіналі наш Дмитро програв, хоч і в рівному конкурентному бою Атаманчуку В. з Київщини.
Дуже, гарно себе показали наші новачки Михайленко Артур (50 кг), Колісніченко Максим(41.5 кг) та Лейбенко Павло(35.5 кг). В рівних боях вони поступились своїм суперникам Білінцю В. з Львівської обл., Дубовенку В. з Бородянки та Якимцю С. з Львова відповідно. В подальших днях, провівши не один товариський спаринг, приємно було бачити,як наші новачки прогресують.

 

   Ну а з усього складу збірної Черкаської обл. переможців, окрім Дзюбейла Максима, не було. Зате другі місця посіли Майдаков Ю. з Черкас(59 кг) та Бондаренко М. з Жашкова(+76 кг).

 

   Хотілося б відмітити, що не справедливе суддівське рішення торкнулося і жашківського боксера Медведенка В.(43 кг). Йому також у виграшному бою з боксером з Дніпропетровська не дали перемогу.