Прудкий: "Я стільки йшов до своєї мети, що зараз і повірити у це не можу!"
Написав Стас Лопес   
Четвер, 12 грудня 2013, 10:15

pryd2yzae8WWKDfU

Розмова з Прудким та його тренером після тріумфу на Чемпіонаті України

 

 

   Останні кілька днів подарували Черкащині низку важливих нагород підсумкових турнірів. Одна з найвизначніших – золото Олега Прудкого на чемпіонаті України з боксу – у ваговій категорії 60 кілограмів. Причому це золото заслуженого майстра спорту України стало першим за всю історію черкаського боксу. Окрім Прудкого на івано-франківському ринзі, де і проходив чемпіонат України, нагороди здобули Андрій Менших та Вадим Царенко. У цих черкасців бронзові медалі. Щойно приїхали хлопці додому ми зустрілися з ними і поговорили про вагомий успіх. На питання «Черкаського спорту» відповідав новоспечений чемпіон України і тренер боксерів – Андрій Мальований.

 

Олеже, – запитуємо ми у Прудкого, – ти вже усвідомлюєш, що зробив історичне досягнення –вперше з черкащан виграв чемпіонат України?

Чесно кажучи, усвідомити це дуже важко. Складно передати усі емоції. Я стільки йшов до своєї мети, що зараз і повірити у це не можу. Пройде кілька днів і, можливо, я вже осмислено розкажу про це.

 

У минулому році ти здобув бронзу і вона була єдиною для нашої області. Тоді це вважався дуже високий результат. У цьому році ти перед собою яку ціль ставив?

Я буду відвертим і скажу, що я ставив за ціль зачепитися за медаль, не важливо за яку саме, головне, щоб бути у призах. Таким чином я потрапляв у обойму збірної України, аби брати участь у міжнародних турнірах за рахунок міністерства.

 

–Підсумком боксерського сезону став чемпіонат України. Наскільки ти задоволений загалом 2013-м роком?

Я дуже задоволений цим роком. Поки що він для мене найуспішніший, думаю, я скористався своїми можливостями на всі сто. Спочатку я став майстром спорту міжнародного класу, а потім чемпіонство на чемпіонаті України. Думаю, все вдалося.

 

pryd8T7q2RMhabk

 

Пане Андрію (запитання до Мальованого), таким чином Прудкий зараз не лише в обоймі, а й перший номер у вазі 60 кг., яка, до речі, є вагою Ломаченка.

Так, Олег зараз – перший номер. Таким чином, при формуванні збірних і різноманітних поїздок, спершу розглядатиметься кандидатура Олега, а вже після цього всіх інших спортсменів.

 

Ви доволі емоційний тренер біля рингу. Які емоції у вас вирували під час фінального бою проти донеччанина?

На відміну від якихось рейтингових боїв, на фінал ми вийшли дуже спокійно. Ми виходили на бій і вже розуміли, що медаль, як мінімум срібна, у нас уже є. І я самого Олега орієнтував на те, що супернику є чому хвилюватися. Справа в тому, що Дмитро Черняк був діючим чемпіоном України у цій вазі і йому потрібно було доводити власну перевагу. В результаті так і сталося: ми провели дуже спокійний бій, на тренуванні розклали все по полицях – і завоювали золото. Вже після першого раунду я сказав: «Олеже, ти бій виграєш!». По ходу бою ми ще підкорегували тактику і переконливо виграли. Зараз вже з можемо говорити, що Олег Прудкий – Чемпіон України, а це дуже гордо звучить!

 

Зважаючи на те, що боксували останній поєдинок проти діючого чемпіона України, якось готувалися особливо під суперника?

Ще до чемпіонату України я продумував варіанти і розумів, що ми можемо зустрітися у фіналі. За новими правилами два лідери у категорії йдуть по різним сіткам і можуть зустрітися лише у фіналі. Звісно, у боксі не завжди можна спрогнозувати, але ми, на щастя, дійшли до фіналу. Перед фінальним поєдинком у нас був день перерви, який ми використали для підгонки прийомів спеціально під Черняка.

 

 sssIMG 6128

 

–Після цієї перемоги відкриваються двері на Олімпійські ігри, які відбудуться у 2016-му році в Ріо-де-Жанейро. Ви як тренер досягли серйозних вершин, але у на Олімпіаді Ваші спортсмени ще не були. Чи мрієте про це?

Дійсно. У мене були вихованці з медалями на чемпіонаті Світу та Європи. А от на Олімпіаді черкаських бійців ще не було, не лише  у мене, а й у інших тренерів. Зараз це ціль «номер 1». Причому можливість туди поїхати є не лише у Олега, а й у Марини Мальованої та Альони Кваші. Зараз все поставлено на це. Поки це мрія, але її можна реалізувати, я вірю в це.

 

–«Черкаський спорт» часто пише про бокс. У нас є і професіонали і люди, які прекрасно виступають на Чемпіонатах України. З чим пов'язаний такий розвиток Вашого виду спорту?

Зрозуміло, що це робота –  робота тренерського складу та самих спортсменів. У цьому році на бокс в області подивилися по особливому. Завдяки нашим результатам провідних боксерів взяли до школи вищої спортивної майстерності, де вони отримують фінансову підтримку. Також кращі отримують премію губернатора. Це великий плюс, ми фактично цими коштами забезпечуємо всі місцеві тренувальні збори.

 

obshakh1jfq9uLavI

 

-Коли Прудкий може себе спробувати у професійному боксі?

-Я підтримую слова Кличка, який колись сказав, що спочатку потрібно виграти медаль Олімпіади, а вже потім іти у професіонали. Зараз нам потрібно все зробити задля виходу і хорошого виступу на Олімпіаді. Лише після цього можна горовитими про професійний бокс.

 

-Прудкий уже тренується у складі «Українських Отаманів»?

-Так, Олег уже перебуває у тренувальному таборі «Українських Отаманів». Більше того Олег мав боксувати за команду вже в січні у Алжирі, але ми зробили висновок, що після важкої підготовки до чемпіонату України було б доцільно дещо перепочити, а дебютувати за Отаманів дома. Про це ми днями говорили з головним тренером збірної України – Валентином Сосновським і домовилися саме про це.