У Чигирин зїхалися кращі боксери з чотироьох областей
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 20 травня 2013, 16:12

sssIMG_6128

   У Чигирині по особливому відзначили день міста. Там пройшов масштабний всеукраїнський боксерський турнір. Фактично участь у цих змаганнях взяли перші номери чотирьох обласних збірних, які провели по одному поєдинку. На чигиринський ринг виходили боксери з Черкаської, Кіровоградської, Київської та Полтавської областей. Загалом глядачі стали свідками 13-тьох боїв, з яких у десятьох перемогу святкували боксери Черкаської області.

 

startboxIMG_6132

Олег Прудкий притис суперника до канатів

 

   Кілька місяців тому на черкаських рингах визначали перших номерів нашої збірної на чемпіонаті області з боксу. Фактично всі обласні чемпіони є претендентами на поїздку на чемпіонат України серед молоді та дорослих, які відповідно відбудуться наприкінці літа та на початку осені. Саме ці бійці «накатувалися» на турнірі у Чигирині, який був приурочений дню міста. Цікаво, що подібні змагання на землі Богдана Хмельницького проводяться вже кілька років поспіль.

 

box25486845903456

Боксує супертяж - Роберт Жмурко

 

   Загалом участь в матчевій зустрічі з боксу взяло 26 боксерів з чотирьох областей України. Кожен з них провів по одному бою і отримав медалі та відзнаки. Серед боксерів було чимало різноманітних міжнародних турнірів. Особливо видовищними видалися перші бої. Спочатку свої перемоги по очках оформили відомі черкаські боксери Олег Прудкий, Артем Савенко, Роберт Жмурко та Іван Ткаченко. Ще один черкащанин Андрій Менших відправив свого київського опонента Володимира Дольчинка у глибокий нокаут.

Загалом же організатори відзначили, що турнір пройшов на високому рівні і серйозно допоміг спортсменам в підготовці до міжнародних змагань.

 

Нокаут від Менших (4.10):

 

 

Андрій Мальований, заслужений тренер України з боксу: «Нам приємно, що в Чигирин знову з’їхалися хороші боксери, окрім черкаських представників тут присутні одні з кращих боксерів трьох областей, думаю, що цей турнір дуже корисний, як для приймаючої сторони так і для них, адже спаринг партнерів ми намагалися підібрати приблизно рівного класу тому хлопці могли перевірити власні сили».


   Приблизно вісімдесят відсотків черкаських боксерів, які виходили цього дня на чигиринський ринг молодші за 22 роки, отож саме їм у серпні доведеться захищати честь області на молодіжному чемпіонаті України, більшість з них боксуватиме і на головному українському турнірі серед дорослих, який відбудеться у жовтні.

 

boxtkachenkoIMG_6168

В атаці Іван Ткаченко