Марина Мальована - чемпіонка України
Написав Юлія Порлпенко   
П'ятниця, 22 лютого 2013, 14:07

chehirin12222222222222Чигиринська боксерка Марина Мальована – чемпіонка України. Чергову нагороду спортсменка виборола у місті Ковель, Волинської області.

Там майже тиждень проходив Чемпіонат України з боксу серед жінок,молоді та юніорок. Завойована перемога стала перепусткою Мальованої на участь у Чемпіонаті Світу з боксу, який відбудеться у квітні, в Італії. Черкащину на цих змаганнях представляло 9 спортсменок. Шестеро з них посіли призові місця.

На Чемпіонат України з боксу приїхало 168 найсильніших боксером країни.  З 9 ти представлених черкаських спортсменок золото підкорилось лише Марині Мальованій. Спортсменка каже, ці змагання були не такими вже й важкими, порівняно з минулорічними чемпіонатами України.

У першому поєдинку сімнадцятирічна Мальована зустрілась з волинською боксеркою Світланою Васькевич. У півфіналі її суперницею була Яна Будка з Дніпропетровська. Обидва боЇ черкащанка завершила беззаперечною перемогою. Львів»янка Вікторія Капчуга мала боксувати з Мальованою у фіналі. Проте цей поєдинок не відбувся.

Додому з медалями повернулись срібна призерка чемпіонату Альона Воробьйова; бронзові нагороди забрали 4 черкащанки – Альона Капша, Олеся Ус, Юлія Прокофьєва , та Ірина Погарська.  На Чемпіонаті, за крок до п»єдесталу зупинились: Ірина Дерев»янко, Любов Сивокінь та Тетяна Гончаренко. Відтак, черкаська збірна посіла 2ге командне місце, поступившись киянам.Підбивши підсумки змагань, Федерація боксу, сформує нову національну команду, яка представлятиме країну на чемпіонатах світу і Європи. Вже відомо, що 2м номером жіночої збірної України серед дорослих у категорії +81 стала черкащанка Альона Капша. Серед молодіжної збірної категорії 57 кілограм  – першим номером стала Марина Мальована.