Збірна України боксувала в Чигирині
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 27 серпня 2012, 12:39

chehirin1

    Цими вихідними у новенькій чигиринській залі боксу було, як ніколи, спекотно. Тут відбувся поки що наймасштабніший турнір за її історію. Міжнародна зустріч жіночих юніорськими збірними України, Сербії та Білорусії пройшла на високому рівні. Серед головних принад заходу було 16 боїв. Зараз ці збірні готуються до чемпіонату Європи, який восени прийме Польща.

 

   Окрім боксу, від кращих юніорок трьох країн глядачі розраховували побачити цікавий поєдинок за участю місцевої зірки – Олега Прудкого та бронзового призера чемпіонату Світу – Дмитра Жукова з Білорусії. Забігаючи наперед, можна сказати, що так званий «художній виступ» не вдався: Жуков потягнув ногу ще на стартових секундах, за які Прудкий встиг відпустити лише кілька ударів.

«Я сподівався на дійсно напружений поєдинок, суперник був гідний, хотілося перевірити власні можливості та відпрацювати значно більше часу в ринзі, але це спорт і тут таке трапляється», – зазначив Прудкий.


prydkiy

   Функцію розігріву публіки на себе взяли дівчата. Вже в першому бої боксерського шоу чемпіонка Світу – Вікторія Вірт запалила чигиринський зал хвильою оплесків. ЇЇ сербська суперниця фактично літала по кутам і судді очікувано віддали перемогу Вірт. Найцікавіший поєдинок цього турніру видала Марина Мальована. Чемпіонка Європи зустрілася зі своєю непримиримою суперницею з Сербії – Марією Павловою. В офіційних протистояннях ці дві титуловані юніорки зустрічалися вже двічі. На чемпіонаті Європи сильнішою була Мальована, а на «Світі» - Павлова.

   В Чигирині обидві боксери видали дуже видовищний бій. Павлова вразила всіх присутніх чоловічою силою удару, а Мальована краще трималася в ринзі. В результаті судді в цьому протистоянні віддали нічию.

molyvana

Головні бої турніру:

Вікторія Вірт (Україна) – Маран Сандра (Сербія) – перемога за очками Вірт

Мілана Тодіч (Сербія) – Ольга Трушник (Україна) перемога за очками Трушник

Марія Павлова (Сербія) – Марина Мальована (Україна) – нічия

Дмитро Жуков (Білорусь) – Олег Прудкий (Україна) – відмова Жукова

Марта Богучану (Сербія) – Олена Гапешина (Україна) перемога технічним нокаутом Гапешиної

 

chehirin2