Марина Мальована: «Намагаюся всюди себе проявити»
Вівторок, 14 травня 2019, 10:17

Черкаська боксерка

Її називають «DarkAngel»: чемпіон України 2019 року серед жінок з боксу, а також учасниця конкурсів співу, яка виступала навіть у «Караоке на Майдані»

 

Серед людей, які займаються боксом, багато різносторонніх особистостей. Поєднувати спорт із мистецтвом, своїми хобі та інтересами – означає розвивати свій характер та інтелект, набувати новий життєвий досвід та розвивати свою ерудицію. Одна із тих, хто демонструє різнобарвність своєї особистості – це Марина Мальована.

Її називають «Dark Angel»: чемпіон України 2019 року серед жінок з боксу, а також учасниця конкурсів співу, яка виступала навіть у «Караоке на Майдані». І при цьому Марина – успішна спортсменка. Не так давно здобула другу перемогу в двох матчах на профі-ринзі, нокаутувавши в першому раунді опонентку із Грузії – Анукі Цопурашвілі. Цей бій викликав ажіотаж у Німеччині, тож Мальовану вважають дуже перспективним спортсменом із значним послужним списком уже прямо зараз.

В інтерв’ю Марина розповідає про перші кроки в боксі, свої життєві інтереси та пріоритети, а також спортивні амбіції та завдання.

- Як потрапили в бокс? Чи були якісь інші види спорту до нього?

- Не було ніяких. Бокс і тільки бокс! Із шести років займаюся цим видом. Тато привів у зал і сказав: «Будеш боксером, відмовки не приймаються». Я хотіла в музичну школу, вчитися музики, але мене віддали в бокс…

- Із чим було пов’язане таке рішення батьків?

- Тато працював тренером, так що з шести років мене віддали на бокс, тато ж завжди поряд… А вдома дитині нудно.

- Наскільки швидко змінилася ваша думка на рахунок боксу? Коли він почав подобатися?

- Скажу чесно, до сімнадцяти років я не хотіла цим займатися. Вже потім, коли почала трішки на цьому заробляти, змінила думку.

- У кожної дівчини є страх щодо зовнішності…

- Так. До того ж бувають різні травми – удари в голову, синці, двічі ламала ніс… Страх, звісно, є, але я вже звикла. А зараз взагалі бої без шоломів, страх ще більший.

- Ваш тато так і залишається ще й тренером?

- Так, він мій перший і єдиний тренер. Поки що працюю з ним. Він дав мені багато в розумінні спорту та гартуванні характеру. Його слова: місце буває лише перше, а всі інші – це лише сходинки.

- Як розвивалася ваша кар'єра?

- У п'ятнадцять років стала чемпіонкою Європи, майстром спорту, була чемпіонкою України серед юніорів, потім серед молоді, потім у дорослому боксі, згодом перейшла в Олімпійську вагову… Цього року також стала чемпіонкою України. Дебютувала на профі-рингу.

- Як вам суперниці по останньому чемпіонату України?

- Провела чотири бої, і у мене були достойні суперниці. Всі вони давно майстри спорту – давно відомі. Лише одна дівчина новенька – перейшла з більшої вагової категорії.

- Який клуб представляєте?

- Я тренуюся в клубі «3х4», а виступаю за німецький клуб «First Punch».

- І як Вам професіональний ринг?

- Там інша система ваги, зовсім інакша підготовка, обладнання… Якщо, наприклад, в аматорах всі тебе бачать, все про тебе знають, то в професіоналах зайвий раз про тебе нічого не скажуть, зайву фотографію не опублікують… Все серйозно. Та й суперники сильніші і оплачується інакше…

- Які подальші плани? Залишитеся в професіоналах?

- Ще маю право виступати до двадцятого бою в аматорах, тому планую поки поєднувати. Потім вже вирішу, що мені більше потрібно, де буде більше можливостей, які мене влаштовуватимуть.

- Олімпіада в планах залишається?

- Звісно. На даний час я вважаюся першим номером у збірній у своїй категорії, беру участь у різних змаганнях серед професіоналів… Олімпіада би також не завадила. Ясна річ, це та вершина, до якої прагнуть усі спортсмени.

- Знаємо, що у вас є захоплення музикою…

- Так, я люблю співати, брала участь у двох конкурсах, правда, у фіналі програла.

- Збираєтеся й надалі займатися музикою?

- Ні, у мене немає часу на таке. Це просто хобі.

- Також знаємо, що ви хочете зробити чергове татуювання… Це з чимось зв’язано?

- Ні, мені просто подобаються татуювання. Веду такий стиль життя.

- Може, асоціюєте тату з якимись подіями?

- Деякі – так, а деякі – ні. Загалом це просто художній малюнок, який мені подобається. У мене є важливі для мене тату, а інші – лише для краси.

- Які у вас враження від українського боксу в цілому?

- Є багато достойних спортсменів, цікаві бої… З багатьма була в парі. Усі сильні, усі стараються.

- Може, є хтось, кого вважаєте взірцем для себе?

- Прізвища не назву, але мені багато з ким комфортно працювати.

- Які основні плани на цей рік?

- Цього року хочу потрапити на Європу, провести кілька професіональних боїв… Загалом намагаюся усюди потрапити, усюди встигнути. Планую максимально викластися!

 

Джерело: fbu.org.ua