В Чигирин з’їхалися кращі боксеркиУкраїни!
Написав Стас Лопес   
П'ятниця, 20 квітня 2012, 13:17

box_01

 

   З цього четверга в Чигирині почала працювати жіноча збірна України з боксу у віковій групі молодь та юніорки. Кращі боксерки нашої держави віком від 14 до 17 років протягом двох тижнів проведуть перший навчально-тренувальний збір в рамках підготовки до чемпіонату Європи. Сама континентальна першість відбудеться у серпні в Польщі або Сербії.

 

   Для новоствореної боксерської зали Чигирина це перший тренувальний збір такого масштабу. За словами чигиринця і заслуженого тренера України – Андрія Мальованого, ця зала заслуговує на те, щоб приймати кращих.

«На сьогодні зала в Чигирині – одна з трьох боксерських баз високого рівня, які є в Україні. Окрім того, масштабного ремонту та встановлення нового рингу, оснащення роздягалень та душових, нещодавно наш зал був оснащений усім боксерським реквізитом. Так, лише боксерських груш було закуплено на 50 тисяч гривень. Тому тут дуже гарні умови для підготовки збірної», – говорить Мальований.

 

 box5197  Сам Мальований є другим тренером молодіжної збірної України, а керуватиме тренувальним процесом Сергій Данилів з Івано-Франківська. Загалом, на цей збір приїде 30 кращих боксерок нашої держави. Серед них – чемпіонка світу та краща боксерка планети серед молоді – Вікторія Вірт зі Львову. Від черкаського регіону у складі збірної працюватимуть дві спортсменки з Чигирина: Марина Мальована та Альона Капша.

 

   Окрім тренувального характеру цей збір, матиме і складову видовища. Справа в тому, що на суботу 28 квітня заплановано провести в Чигирині спаринг-турнір, в якому на ринзі будуть боксувати українські збірники. Цілком вірогідно, що цього дня можна буде побачити і суперспаринг – Мальована-Вірт.