"Світлоприлад" володар Кубка області з футволею
Написав Дмитро Майстренко   
Середа, 11 липня 2012, 22:29

svitloprulad.jpg_effected

 

У фінальній частині Кубка "Приладу" нічого не зуміли протиставити суперники. 

Фінальна частина

1/2 фіналу, "Живчик-Арена"

ГЕТЬМАН - МИТНИЦЯ 1:2 (21:18; 10:21; 12:15)

Гетьман: Іванчеко Іван, Іванченко Сергій

Митниця: Поліщук Роман, Ковтуненко Владислав

СВІТЛОПРИЛАД - ТЕМНА КОНЯЧКА 2:0 (21:2; 21:11)

Світлоприлад: Куленко Олександр, Лукієнко Ярослав, Кіт Павло

Темна Конячка: Криштоп Юрій, Джура Сергій

Фінал, "Живчик-Арена"

МИТНИЦЯ - СВІТЛОПРИЛАД 0:2 (14:21; 12:21)

Митниця: Поліщук Роман, Ковтуненко Вадим

Світлоприлад: Куленко Олександр, Лукієнко Ярослав, Кіт Павло

mutn2.jpg_effected

ГЕТЬМАН - МИТНИЦЯ 1:2 (21:18; 10:21; 12:15)

Погода ледь не перенесла розіграш фіналу. Хоча внесла свої значні корективи в завершальну частину турніру. Дощ змусив перенести початок першого півфінального матчу на півгодини. Навіть під моросіння невеличкого дощу команди пішли розминатися.

mutn1.jpg_effected

У першій грі 1/2 фіналу зустрічалися "Гетьман" та "Митниця". Надзвичайно впевнено розпочали Владислав Ковтуненко та Роман Поліщук. На старті гри вони достатньо легко здобули перевагу в п'ять очок. Така перевага протрималася до середини партії. Але брати Іванченки зуміли знайти в собі сили і переламати хід матчу. У другій половині партії вони зуміли зрівняти рахунок - 15:15. А в кінцівці зібратися і вирвати перемогу з рахунком 21:18. Так, у першій грі першого півфіналу "гетьмани" повели з рахунком 1:0. 

mutn4.jpg_effected

Гравці "Митниці" зробили висновки з першох партії й другу обов'язкову частину матчу провели значно краще. Як і напочатку, команда Романа Поліщука та Владислава Ковтуненка відразу взялася до справи, довівши поточний рахунок другої партії до 2:12. Хоча з першої партії було зрозуміло, що Іван та Сергій Іванченки не здаються так просто, але вже мало вірилося, що вони зможуть відігратися. Так і сталося - другу партію впевнено довели до логічного кінця гравці "Митниці" - 10:21. Отже, на нечисленних глядачів, але які попри погоду таки прийшли на "Живчик-Арену", чекала додаткова третя партія.

mutn6.jpg_effected

Як і попередні дві, її впевненіше розпочали Роман Поліщук та Владислав Ковтуненко. На початку вони знову здобули перевагу в п'ять м'ячів - 0:5. Проте брати Іванченки зібралися і зуміли відігратися та навіть вийди вперед у рахунку - 8:5. Та все ж "Митниця" не опустила руки і зуміла вирвати перемогу в партії та в матчі загалом. Отже, першими фіналістами в історії Кубка з футволею на Черкащині стали гравці "Митниці" Роман Поліщук та Владислав Ковтуненко.

mutn3.jpg_effected

СВІТЛОПРИЛАД - ТЕМНА КОНЯЧКА 2:0 (21:2; 21:11)

У другому півфіналі на глядачів чекала непересічна подія - один із перших рекордів турніру. Олександр Куленко та Ярослав Лукієнко у складі "Світлоприладу" просто познущалися в першій партії на гравцями "Темної Конячки" Юрієм Криштопом та Сергієм Джурою. Гра у першій партії запам'яталася неймовірною просто кількістю вдалих подач Олександра Куленка і рекордим рахунком партії - 21:2.

У другій частині гри "Конячка" зібралася і не дозволила ще раз поглумитися над собою. Та все ж боротьби не вийшло. "Прилад" надзвичайно впевнено здобував очко за очком завдяки своїй неймовірній техніці та вмінні працювати з м'ячем. Як наслідок, перемога в партії 21:11 та загальна перемога в матчі 2:0. "Світлоприлад" здобув право на гру у фіналу, де на них уже чакала "Митниця".

mutn5.jpg_effected

МИТНИЦЯ - СВІТЛОПРИЛАД 0:2 (14:21; 12:21)

Не дуже впевнена гра "Митниці" у півфіналі та легкість, з якою подолав цю стадію "Світлоприлад", давали підстави віддати перевагу на перемогу останнього. Навіть Роман Поліщук перед грою жартуючи порівняв своїх суперників з "Барселоною", а свою команду з "Енергетиком" з Бурштина. Але не так все безнадійно було для "Митниці", як "передбачав" Роман. 

Як і завжди впевнено і без зовнішньої важкості Олексаднр Куленко та Павло Кіт здобули перші шість очок в партії - 0:6. Але гравці "Митниці" не збиралися складати зброю. На відміну від інших суперників "Приладу" Роман Поліщук та Владислав Ковтуненко змісили попотіти своїх суперників, дістаючи здавалося "мертві" м'ячі. Красиві розіграші між фіналістами стали справжньою окрасою фіналу і турніру загалом. Проте Олександр Куленко та Павло Кіт все ж таки не дозволили супернику навіть наблизитися у рахунку, закінчивши першу партію 14:21.

У заключній частині гри та й всього турніру футволісти "Митниці" знайшли спосіб, як можна грати проти "Світлоприладу". Але набравши чемпіонську ходу Куленка, Кота й Лукієнка вже було не зупинити. Ярослав Лукієнко, котрий у другій партії замінив Павла Кота, й Олександр Куленко у другій частині партії впевнено розібралися зі своїми суперниками здобувши п'ять очок підряд. На фінальний розіграш на майданчику знову з'явився Павло Кіт, який хотів ударом через себе поставити ефектну й красиву крапку в цьому турнірі. Він і до цього декілька разів намагався завершити розіграш таким ударом, але йому не вистачало дещиці, щоб влучити в "поле". Хоча останній його удар через себе Роман Поліщук і зумів прийняти, але розіграш, матч і турнір виграли гравці "Світлоприладу".

Отже, перши в історії володарем Кубка Черкаської області з футволею стала команда "Світлоприлад".

 

Ярослав Лукієнко: "Це був перший такий турнір і дуже вризив рівень команд, що брали в ньму участь. Нам насправді не легко було здобути цей трофей, але ми все ж таки зуміли. Ось буде чемпіонат з футволею, то там будуть ще кращі команди. Для нас це чудовий початок і ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Дякоємо організаторам, котрі на належному рівні провели розіграш Кубка. Також спасибі власникам пляжу, що створили таку чудову арену і що тепер є де проводити такі турніри".