Віктор Юрченко переміг у Запоріжжі й став другим у Мінську
Написав Administrator   
Субота, 11 жовтня 2014, 10:14
0a2da575867a6a40e5b18b1844c561af M
 
Наприкінці серпня у Запоріжжі пройшов Чемпіонат світу з парного стронгмену, присвячений Дню незалежності України. Перемогу в ньому здобула пара, що складалася з відомого черкаського спортсмена Віктора Юрченка та Олександра Лашина з Маріуполя. Причому відрив від найближчих суперників – чеських стронгменів – сягав понад 10 балів! Усього в цих змаганнях взяли участь 16 спортсменів у ваговій категорії понад 110 кг із семи країн світу.
А от турнір у Мінську 13 вересня став для нашого богатиря менш успішним. Тут відбувся відкритий кубок Мінська з силового екстриму MINSK OPEN CUP 2014. В останній момент від участі в ньому відмовився Олександр Пеканов через несподівані травми. І Віктор Юрченко, один із найдосвідченіших і найсильніших стронгменів України, замінив його на цих змаганнях.
– Програв я небагато – всього лише півбала, тож не дуже засмутився, – розповів Віктор Юрченко. – Просто з одного чемпіонату на інший – ні відпочити не встиг, ні підготуватися як слід. Перемогу в цих змаганнях здобув естонець: за словами пана Віктора, значно молодший, вагою у 120 кг і зростом під два метри. Таким значним антропологічним перевагам наш спортсмен міг протиставити лише свій досвід, і, як бачимо, майже досяг мети.

yurchenko214545

– Зараз у світовому стронгмені дуже серйозна конкуренція. Є чотири спортсмени, що мають зріст 2 метри 5 сантиметрів і вагою по 200 кілограмів. З ними суперничати дуже важко, – розповів Віктор Юрченко. – А оскільки сьогодні більше йдеться про дитячий спорт, хочу висловити свою думку: мій спорт – не для дітей. Я категорично проти того, щоб залучати до стронгмену малечу. До нас мають приходити вже підготовлені в фізичному плані спортсмени, причому такі, що мають певні природні дані. Наш вид спорту – надто ризикований. До речі, я за те, що посилити контроль лікарів за здоров’ям дітей. За останній час, наскільки мені відомо, знову троє дітей померло на уроках фізкультури або одразу після них. Тож, перш ніж братися до занять спортом, батькам обов’язково треба порадитись з лікарем і вибрати для своєї дитини той вид спорту, що піде на користь в першу чергу її здоров’ю.

 

"http://novadoba.com.ua"