Черкаські веслувальники успішно виступили на змаганнях пам’яті воїнам-спортсменам
Написав Ігор Волошин   
Середа, 11 вересня 2013, 09:05

992723444

   Традиційні ХХІІІ Міжнародні змагання серед дітей, молоді та ветеранів з веслування на байдарках і каное "Пам"ять"6-8 вересняпройшли в Києві на Матвіївськійзатоці.

Змагання присвячені воїнам-спортсменам, що віддали своє життя в роки Великої Вітчизняної Війни, в Афганістані та інших "гарячих" точкахта на честь річниці Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками. 

Організаторами змагань виступили Федерація каное України, Міська благодійна організація ДЮСК "Мала флотилія", Київська міська федерація спортивного веслування на байдарках і каное, Українська спілка ветеранів Афганістану, Відділ у справах сім"ї, молоді та спорту Дніпровської районної в м.Києві державної адміністрації та Київська обласна Федерація інвалідів з вадами опорно-рухового апарату з параканое.

 

   Черкаську дитячо-юнацьку спортивну школу з веслування представляли 15 спортсменів, серед яких були як досвідчені так і дебютанти.

У змаганнях брали участь найсильніші веслувальники України, Молдови та Білорусії, –  розповідає директор черкаської ДЮСШ з веслування Катерина Коваленко, – Нашим вихованцям не легко було боротися з такими конкурентами, але вони гідно виступили і показали високі результати. 

 

  Відтак абсолютною чемпіонкою змагань стала Дар’я Пелипась, яка виграла дві дистанції: 500 м та 1000 м.

Ігор Совгіра здобув перемогу на дистанції 1000 м та «срібло» на дистанції 500 м поступившись лідеру лише 0,01,21 сек.!

Валерія Шарова продемонструвала свою вправність і в каное, і в байдарці на дистанції 200 м.У байдарці Валерія впевнено стала переможницею, а в каное посіла другу сходинку.

 

Окрім прогнозованих перемог, ми зафіксували й особисті рекорди молодих веслувальниць.Дівчатапорадували, добре продемонструвавши напрацьоване за літо, – підсумовує Катерина Юріївна. – У цілому я виступом задоволена, адже всі спортсмени були в фіналах.Проте є ще над чим працювати.