Золотоноша мало не зірвала Національні змагання з автомобільного слалому
Написав Administrator   
Субота, 24 серпня 2013, 09:45
s3IMG 5257
На День Незалежності золотонісців розважатимуть гонщики з Черкас та Києва. У місті пройде п’ятий етап Національних змагань з автомобільного слалому, приурочений 60-ій річниці заснування Черкаської області.
 
Тож разом із офіційними заходами, приуроченими до Дня Незалежності, мешканці та гості міста зможуть побачити ще й екстремальну боротьбу на автівках. Однак перегони могли б і не відбутися.
– Це символічно, що один з наших етапів припадає саме на такий визначний день. Сподіваємося, що золотонісці прийдуть вболівати за наші екіпажі, а ми зі свого боку гарантуємо їм яскраве видовище, – запевняє організатор Національних змагань з автослалому Андрій Яроменко.
Організатори сподіваються, що святковий день збере в Золотоноші чималу кількість учасників. Скажімо, на попередньому етапі, що проходив у Каневі, було 30 екіпажів.
– Радує, що на наші етапи приїздять учасники з різних міст. На золотоніському етапі пообіцяли бути й кияни. Вони приїздили у Канів і тепер пообіцяли не пропускати й наступні етапи, – каже Андрій Яроменко.
Утім, п’ятого етапу у Золотоноші могло б і не бути. Автослаломна траса мала пролягати на центральній площі Золотоноші, що на перехресті вулиць Шевченка та Садового проїзду. Однак за кілька днів до визначеної дати перегонів, керівництво Золотоноші повідомило організаторів, що саме на цьому  відрізку шляху змагання проводити не можна. Пояснювали це тим, що неподалік відбуватиметься відкриття фонтану.

slalom2IMG 4426

– Ми вже збиралися переносити п’ятий етап у інше місто, – повідомили організатори. – Однак в останню хвилину отримали офіційне вибачення із Золотоноші та пропозицію провести змагання не на всій центральній площі, а на її частині. Тому нам терміново довелося змінювати автослаломну фігуру, затискаючи її у менші розміри. Тож, п’ятий етап Національних змагань, як і планувалося, пройде у Золотоноші.
Офіційне відкриття перегонів о 15:00. А шостий та сьомий етапи вже через кілька тижнів прийматимуть Корсунь-Шевченківський та Умань. Фінал Національних змагань з автослалому відбудеться у Черкасах 16 листопада.

 

provce.ck.ua