Уманчани на велосипедах стрибали у воду
Написав Administrator   
Вівторок, 20 серпня 2013, 19:39

strubku na velo 2013 FJjQo82BaDk 1

   Днями в Умані на Мегомметрівському ставку вперше пройшли змагання зі стрибків у воду на велосипеді.

   16 спорсменів на спеціально обладнаних велосипедах стрибали у воду з трампліна.

   – Такі змагання вже давно проводять по усьому світу. В Україні теж деякі міста долучаються до таких змагань, проте в Умані вони пройшли вперше, – розповідає Костянтин Горобець, один з організатор змагань. – Напередодні змагань підготували спеціальний трамплін, також підготували техніку – два велосипеда – BMX та MTB та захисне спорядження для учасників.

strubku na velo 2013 FJjQo82BaDk 2

   Учасники по черзі стрибали у воду на велосипеді. Хоча трамплін був невеликим, декому вдавалося "вилітати" на 4 метри у висоту та до 8 – у довжину .

   – Під час стрибку велосипедисти показували різні трюки. Найвидовищнішим трюком на велосипеді став блекфліп – сальто назад на велосипеді, – каже Горобець.

   Глядачі були у захваті від побаченого:

   – Це було дуже видовищно! Вражаюче. Я випадково потрапила на ці змагання, – каже уманчанка Валерія Шаймухометова. – Мені сподобалось. Добре, що у нас в Умані з’являються нові види спорту і головне – вони інтенсивно розвиваються. На цих змаганнях я побачила ініціативних людей, в яких, як кажуть, "горять очі", видно, що те, чим вони займаються приносить задовлення і вони прагнуть розвиватися у цьому напрямку.

strubku na velo 2013 M-Tc-Koll5Y

   Організатори кажуть: змагання зі стрибків у воду на велосипеді відтепер стануть традиційним в Умані і проходитимуть щоліта, інформує видання «Умань.Інфо».