Подружжя черкаських тріатлоністів – переможці марафонського запливу!
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 17 серпня 2013, 12:13
zapluv 4erez dnipro 2013OQrKsJLbCrs
   Подружжя Сюткіних здобуло золото та срібло Міжнародного запливу через Дніпро, здолавши 10-кілометрову відстань.
  П’ятий Міжнародний заплив через Дніпро запам’ятається учасникам та любителям спорту сонячною погодою, прохолодним Дніпром та надзвичайно захоплюючими емоціями. Цьогоріч підкорити серпневий Дніпро наважилося близько десятка дорослих спортсменів і чимало їх молодших колег. Відправною точкою марафонського запливу стало село Чапаєка. Звідти дорослі спортсмени стартували о 9:40.
   «Востаннє такий заплив відбувався у Черкасах у 2007 році. Велика перерва через нестачу коштів та можливосте для організації таких запливів. Аби не місцеві та закордонні меценати, то могло б не бути і цьогорічного запливу. Зокрема, велику допомогу надали німецькі спонсори Франк Лінднер та Томас Реєз. Доречі, останній теж є учасником запливу. Щодо мети, то головна мета цього запливу - залучити якомога більше людей займатися плаванням, популяризувати його як в Черкасах, так і в Україні», – ділиться Микола Чалов, організатор V Міжнародного запливу через Дніпро.

zapluv 4erez dnipro 2013plavanie

   Поки дорослі учасники долали дистанцію аж у 10-ть кілометрів, юні плавці взялися підкорювати 300-метрову. Зокрема, спочатку спортсменів перевезли на протилежний острів, який знаходився за 300 метрів фінішної прямої. Підкорювати водну стихію взялися, як хлопці, так і дівчата. Першим до берега приплив 14-річний Стас Мединський. Хлопець здолав 300-метрову дистанцію за 6 хвилин та 30 секунд. Участь у міжнародному запливі для нього є своєрідним дебютом, адже до того хлопець не брав участі у подібних заходах.
   «Враження просто неймовірні. Дуже старався. Було не легко, адже вода вже не така тепла, тому часто доводилося боротися із судомами. Плаванням замаюся близько десяти років, дуже подобається цей вид спорту. У майбутньому хочу потрапити на Олімпійські ігри», – говорить Стас Мединський, переможець дитячого запливу.

zapluv 4erez dnipro 2013 f5

   А поки юні учасники продовжували долати фінішну пряму, дорослі спортсмени наполегливо скорочували чималу дистанцію.Протягом запливу їх супроводжували човни та байдарки, які допомагали їм триматися у формі: декому давали воду, а декого й підгодовували. Першим фінішну пряму перетнув єдиний у Черкасах майстер спорту аж з двох видів спорту (триатлон та zapluv 4erez dnipro 2013i0w7FuKkIKoбагатоборство) – Олексій Сюткін.
   «Насправді, поки плив, то в голові була думка лише проте, щоб швидше вилізти з води, бо бути в ній так багато часу, чесно кажучи, не дуже комфортно. Протягом запливу нічого не пив і не їв, хоча мучала шалена спрага, але стимулював себе тим, що без зупинок швидше потраплю на берег», – запевняє Олексій Сюткін, переможець V Міжнародного запливу через Дніпро.
   Здолати дистанцію у 10-ть кілометрів Олексію Сюткіну вдалося за 1 годину 59 хвилин та 29 секунд. За словами організаторів, такий результат є своєрідним рекордом, адже зазвичай спортсмени долають таку дистанцію мінімум за 2 години 15 хвилин. Слідом за Олексієм Сюткіним фінішну пряму перетнула його дружина Катерина. Дівчина подолала 10-кілометрову відстань за 2 години 7 хвилин та 30 секунд. Як тільки спортсменка вийшла на берег, одразу почала втамовувати спрагу.
   «Протягом запливу страшенно хотілося пити та солодкого, але я розуміла, що лишилося не багато, тому просто перетерпіла. Рада, що нам із Льошою, вдалося прийти одними із перших. Дистанція не з легких, але ми постійно тренуємося», – ділиться одразу після запливу Катерина Сюткіна, срібна призерка V Міжнародного запливу через Дніпро.

zapluv 4erez dnipro 2013SnMxoG rW7M

   За словами організаторів, на цьому вони зупинятися не збираються. Наступного року планують організувати естафетний заплив Дніпром по всій території України. Учасниками заходу стануть спортсмени з усіх областей країни, де протікає головна водна артерія. Учасники матимуть здолати дистанцію у 1200 кілометрів.