Веслярі Черкащини змагалися на «Тясьминській регаті»
Написав Administrator   
Середа, 14 серпня 2013, 17:09

regata 2013 smila 95dd8df92713e3d7d2cc1ddddd26810afeb5f9c4

   Днями у Смілі відбулись п’ятнадцяті традиційні щорічні змагання «Тясьминська регата» з веслування серед ветеранів і молоді.

  Захід пройшов під патронатом відділення НОК України в Черкаській області для подальшої розбудови і пропаганди Олімпійського руху, за підтримки Смілянської міської ради, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, управління освіти, виконавчого комітету Смілянської міськради.Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної ради.

   Урочисте відкриття змагань відбулося за участю міського голови Вадима Решетняка, олімпійського чемпіона з веслування Андрія Хіміча, срібних призерів Олімпійських ігор Сергія Кірсанова та Олександра Мотузенка. У цілому змагання пройшли цікаво і організовано з великою кількістю глядачів та вболівальників, а також юних веслувальників Смілянщини. Взяти участь у цих змаганнях приїхало понад 70 спортсменів – ветеранів з Києва, Фастова, Львову, Херсону,Черкас, Умані, Москви та Санкт-Петербургу (Росія).

regata 2013 smila 02

   Найбільше вдалими були виступи спортсменів Донецької, Вінницької, Миколаївських областей. А переможцями індивідуальної гонки на дистанції 10 км стали Антон Моруга (БВУФК «Колос» Ніжин) і Назар Лагодич (БВУФК «Колос» Жовква). Переможцями гонки на 40 км стали Владислав Кремінський та Іван Шевчук (Вінниця), а в груповій гонці на 70 км першими фінішували Нікіта Губенко (Донецьк) та Віталій Новаковський (Черкаси). Переможців і призерів змагань нагороджено кубками, медалями, грамотами, а учасників змагань – пам’ятними медалями та сувенірною продукцією НОК України та обласного олімпійського осередку НОК України.

    Окрім того, було вшановано цінними подарунками і найвідоміших веслувальників. Вони отримали від спонсорів та партнерів змагань плазмові телевізори.