Український прапор об'єднав черкаських прихильників біатлону
Написав Administrator   
Четвер, 08 серпня 2013, 07:38

prapor lito1079308 393674994065326 1468946434 n-460x345Естафета українського прапора об’єднала в Черкасах вболівальників елітарного виду спорту.

 

“Усе життя живу в Черкасах, півжиття вболіваю за біатлон, але мала враження, що ми з чоловіком одні такі в місті. А тут прийшли люди, які теж фанатіють від біатлону. Це чудово, коли люди розділяють твоє хобі!”, – ділиться враженнями від акції “Естафета українського прапора” її організатор у Черкасах Вікторія Феофілова. Вчора 5 серпня вони разом із чоловіком Андрієм прийшли у сквер за РАГСом із прапором України, щоб зібрати побажання черкаських вболівальників біатлону своїм кумирам.

У Черкаси жовто-блакитний стяг прибув із Кіровограда, а поїхав на Коломию. Загалом “Естафета українського прапора” стартувала 30 липня в Харкові, вона триватиме до 19 вересня, коли святкуватимуть 50-річчя українського біатлону.
У Черкасах участь в акції взяло майже 20 осіб. Люди бажали біатлоністам “високої швидкості і 100% влучності”, перемог, медалей, писали навіть вірші на зразок “в біатлон перемагаємо, Україну прославляємо”, кріпили на прапор значки.
prapor lito1079636“Підходили різні люди: і молоді 20-річні хлопці, і дідусь з онукою, і жінка на інвалідному візку з чоловіком… От уже справді біатлону “все возрасты покорны”!”, – розповідає Вікторія. Вона захопилася цим видом спорту ще в дитинстві, а невдовзі після одруження виявилося, що Андрій теж неабиякий шанувальник біатлону. Почали вболівати вдвох. Жінка навіть їздила в Чехію на етап Кубку Світу з біатлону, де, як сама розповідає, набралася яскравих вражень на цілий рік вперед.
“Цей спорт, як на мене, дуже недооцінений в Україні. А тим часом із зимових видів спорту він найбільш успішний. В жодному виді спорту у наших спортсменів нема скільки медалей, як у біатлоні, – говорить Вікторія Феофілова. – На минулому чемпіонаті світу українські біатлоністи вибороли 5 медалей. Загалом же наша держава – в десятці світових лідерів із цього виду спорту”.
Вікторія жартома називає біатлон “елітарним спортом” – фанатів мало і це їх зближує: “Обмінялися з учасниками “Естафети українського прапора” телефонами. Обов’язково зустрінемося для спільного перегляду змагань”. Про це інформує інтернет-видання "Дзвін".