Черкаські альпіністи піднімуть прапор Черкас на піку Хан-Тенгрі у горах Тянь-Шаню
Написав Administrator   
Вівторок, 25 червня 2013, 10:11

han-tegri57465758648965786

Черкаські альпіністи на чолі із головою Черкаської обласної Федерації альпінізму та скелелазіння В’ячеславом Полежайком на початку липня вирушають підкорювати семитисячник Хан-Тенгрі у горах Тянь-Шаню, щоби встановити там прапор Черкас.

Про це Полежайко повідомив на своїй сторінці у Facebook.“3 липня з аеропорту “Бориспіль”, в рамках іміджевого альпіністського проекту “Прапор Черкас на вершинах світу” стартує експедиція на Тянь-Шань, яка триватиме до 20 серпня цього року, – пише В’ячеслав. - У планах експедиції здійснити сходження на пік Хан-Тенгрі 7010 м трикілометровою Північною стіною. Акліматизаційних сходження проходитиме за класичним маршрутом з Півночі”.
За перебігом експедиції можна слідкувати у відповідній групі “в Контакті”.До речі, рішенням Кваліфікаційної комісії з альпінізму ФАіС України (протокол № 03-2013) В’ячеславу Полежайку напередодні нової експедиції присвоєна кваліфікація “Інструктор-методист з альпінізму” 3-ї категорії. Він є одним із випускників Гірської школи “Категорія труднощів” імені А.М. Ставніцера.Нагадаємо, що прапор Черкаської області незабаром піднімуть на семитисячі піки Корженевської і Комунізму в Таджикистані. На цих же вершинах закладуть капсули із пшеницею черкаського урожаю 2013 року. Черкащину на міжнародних зборах альпіністів у Таджикистані представлятимуть Анастасія Скрипченко і Сергій Боровков.

 

ogp.ck.ua